Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
recept paprika venkel

RECEPT: paprika-venkel-kalkoensalade

Heb je nog wat kerstkalkoen over? Of eet je het regelmatig als beleg? Voeg er nog 2 andere gezonde ingrediënten aan toe (venkel werkt zuiverend en paprika zit boordevol antioxidanten) en je kan jezelf in een handomdraai trakteren op een voedzame SkinnyLove proof salade!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 grote paprika
  • 1 grote venkelknol
  • 100 g krulandijvie
  • 200 g kalkoenborst of plakjes gerookte kalkoen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel pure mosterd (zonder suiker)
  • versgemalen peper

Hoe maak je het ?

Snijd de paprika in tweeën, vermijd de zaadlijsten, was de paprika en snijd hem in reepjes. Maak de venkel schoon, snijd daarbij het groen eraf en leg het opzij als garnering.

Snijd de venkelknol doormidden en snijd de stronk eraf. Snijd de venkel in reepjes. Gooi het venkelgroen niet weg. Snijd de ui in ringen. Maak vervolgens de krulandijvie schoon, was hem, schud hem droog en pluk de bladeren los.

Leg alle ingrediënten in een schaal. Voor de dressing meng je de mosterd, bouillon en het citroensap. Breng op smaak met versgemalen peper en verdeel over de salade. Snijd tenslotte de kalkoenborst in fijne reepjes en meng die luchtig door de salade. Garneer met het venkelgroen.

Smakelijk! (#keepitsimple)

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham