RECEPT: paprika-venkel-kalkoensalade
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1 grote paprika
- 1 grote venkelknol
- 100 g krulandijvie
- 200 g kalkoenborst of plakjes gerookte kalkoen
- 1 ui
- 2 eetlepels Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel pure mosterd (zonder suiker)
- versgemalen peper
Hoe maak je het ?
Snijd de paprika in tweeën, vermijd de zaadlijsten, was de paprika en snijd hem in reepjes. Maak de venkel schoon, snijd daarbij het groen eraf en leg het opzij als garnering.
Snijd de venkelknol doormidden en snijd de stronk eraf. Snijd de venkel in reepjes. Gooi het venkelgroen niet weg. Snijd de ui in ringen. Maak vervolgens de krulandijvie schoon, was hem, schud hem droog en pluk de bladeren los.
Leg alle ingrediënten in een schaal. Voor de dressing meng je de mosterd, bouillon en het citroensap. Breng op smaak met versgemalen peper en verdeel over de salade. Snijd tenslotte de kalkoenborst in fijne reepjes en meng die luchtig door de salade. Garneer met het venkelgroen.
Smakelijk! (#keepitsimple)