Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Recept: rodekool uit de wok met appeltjes en blauwe bessen

Recept: rodekool uit de wok met appeltjes en blauwe bessen

Dé wintergroente bij uitstek: rodekool. Lekker uit de wok met appeltjes en blauwe bessen

Rodekool smaakt heerlijk met specerijen als kruidnagel, kaneel, piment en nootmuskaat. Voor een wat pittiger gerecht voeg je mespuntje van deze specerijen aan de rodekool toe.

Het recept voor rodekool uit de wok met appeltjes en blauwe bessen

Ingrediënten

  • biologische rodekool
  • 2 biologische appels
  • handje blauwe bessen
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • kruidenzout, in winkelmandje>>
  • peper
  • SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snij daarna met een scherp mes dunne reepjes van de kool. Verhit de olijfolie in een wok en bak de en uiringen in 10 minuten zachtjes tot ze glazig zijn.

Snijd de appel in dunne partjes en voeg toe, bak ongeveer 5 minuten al omscheppend mee. Schep de rode kool en de bessen door de ui met de appel en roerbak 5 tot 7 minuten tot de kool beetgaar is.

Breng op smaak met kruidenzout en peper. Roer de azijn op het laatste moment erdoor. Lekker met volle rijst, havergraan of boekweit.

Nog meer lekkere receptjes:

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham