RECEPT: Salade van boekweit, geitenkaas en radijsjes
Benodigdheden voor 4 personen:
- 200 g kasha (geroosterde boekweitkorrels)Β in winkelmandje>>
- 75 g pompoenzaadjes, in winkelmandje>>
- 100 g rucola
- 2 el geknipte bieslook of dille
- 100 g zachte geitenkaas
- 2 eetlepels SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 1 eetlepel citroensap
- gomasio en peper om af te werken
Hoe maak je het ?
Doe de kasha met 5 dl water in een pan en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de boekweitkorrels in 10-12 minuten net gaar worden. Kook ze niet te lang, zodat ze hun stevige bite niet verliezen!
Spoel ze af onder stromend koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit ondertussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de pompoenzaadjes toe en rooster ze al roerend 1-2 minuten. Neem nu een grote kom en voeg de in reepjes gesneden radijzen, gekookte boekweit, rucola en de bieslook of dille toe. Werk af met stukjes verkruimelde geitenkaas. Maak een dressing van olijfolie en citroensap en hussel alles nog eens goed door elkaar. Werk af met gomasio en versgemalen peper.