RECEPT: Stamppot met tempé en zoete aardappel
Zoete aardappel is een heerlijk smeuïge, smaakvolle toevoeging aan elk gerecht. Zo ook aan deze caloriearme, glutenvrije stamppot. We voegden er ook tempé of tempeh aan toe. Deze vleesvervanger zit boordevol foliumzuur, vezels, magnesium en ijzer. Dit gerechtje laat je toe om op een slanke manier te genieten van een gerechtje gebaseerd op grootmoeders' keuken:
Benodigdheden voor 2 personen:
- 500 g zoete aardappelen
- 1 grote ui
- 400 g wortelen
- 150 g tempé
- 4 eetlepels SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 1 teentje knoflook
- mespunt kaneel
- 3 theelepels sesamzaad of gomasio
- 100 ml Rapunzel zoutarme groentebouillon, in winkelmandje>>
- bieslook
- extra: limoen-of citroensap