Doorgaan naar inhoud
recept zoete aardappel

RECEPT: Stamppot met tempé en zoete aardappel

Zoete aardappel is een heerlijk smeuïge, smaakvolle toevoeging aan elk gerecht. Zo ook aan deze caloriearme, glutenvrije stamppot. We voegden er ook tempé of tempeh aan toe. Deze vleesvervanger zit boordevol foliumzuur, vezels, magnesium en ijzer. Dit gerechtje laat je toe om op een slanke manier te genieten van een gerechtje gebaseerd op grootmoeders' keuken: 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 400 g wortelen
  • 150 g tempé
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel
  • 3 theelepels sesamzaad of gomasio
  • 100 ml Rapunzel zoutarme groentebouillon in winkelmandje  » 
  • bieslook
  • extra: limoen-of citroensap

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in snippers, schraap de wortelen en snijd ze in stukken. Kook de zoete aardappelen met de groente beetgaar (15 à 20 minuten). Nu is het tijd om de tempé in smalle reepjes te snijden. Verwarm nu de olie en bak er de tempé in bruin. Pers het teentje knoflook en voeg het toe, samen met een mespuntje kaneel. Bak de laatste minuut het sesamzaad mee. Giet de zoete aardappelen en wortelen af en stamp ze tot ze een middelgrote textuur krijgen (je weet wel, kauwen is erg belangrijk!). Maak intussen de groentebouillon warm en voeg toe. Roer alles goed door elkaar en voeg de vleesvervanger toe. Dien op met een beetje bieslook en eventueel een paar druppeltjes limoen- of citroensap.
Vorig artikel RECEPT: Slaatje van pittige pompelmoes
Volgend artikel RECEPT: heerlijke kurkuma-limonade met gember