RECEPT: winterse couscous met een twist
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 wortelen, gesneden in rondjes van 2 cm
- 2 kleine pastinaken, gesneden in rondjes van 2 cm
- 4 witte uien of 8 sjalotjes
- 300 g pompoen, in blokjes gesneden
- 2 rode bieten, in stukjes gesneden
- een mespunt Ginger BLAST, in winkelmandje>>
- een mespunt gemalen kurkuma
- vleugje zwarte peper
- naar smaak: 2 stokjes kaneel en 4 bloempjes steranijs
- 5 eetlepels SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 260 ml Rapunzel (bio)groentebouillon, in winkelmandje>>
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 190° C. Plaats de ui, pastinaak, wortels, rode biet (desgewenst met de kaneel en de steranijs) in een ovenschotel. Voeg het gember-en kurkumapoeder en 3 eetlepels olie toe. Meng alles goed door elkaar en laat 15 minuten garen. Haal de schotel uit de oven en voeg er de pompoen aan toe. Zet de schotel opnieuw 30 minuten in de oven, zodat de groentemengeling zacht is, maar toch nog voldoende bite heeft. Wist je dat je ook risotto beetgaar kan klaarmaken?
Check ook zeker eens dit recept voor risotto, ook met parelgerst!
Breng intussen (zo'n 15 minuten voor de groenten klaar zijn) de parelgerst aan de kook, met 1 eetlepel olie erbij. Meng de gekookte gerst met de groentebouillon. Dek de kom couscous af met een doorzichtige film of keukenpapier. Laat 10 minuten rusten en voeg de gegrilde groenten toe.
Breng op smaak met peper en breng de muntblaadjes aan als versiering. Zoals je ziet is dit een smakelijke en eenvoudige variant op couscous.
Varieer ook eens met andere groenten, zoals bijvoorbeeld broccoli of prei.
Dit recept is een vereenvoudigde versie van een beroemd couscousrecept van sterrenchef Ottolenghi.