RECEPT: Zo maak je hummus zonder kikkererwten
Groentenspreads en hummus zijn populairder dan ooit. Af en toe wat experimenteren met de recepten ervan kan zeker geen kwaad. Kan je bijvoorbeeld hummus zonder kikkererwten maken? Zeker wel! Er is een groente die dezelfde textuur qua spread oplevert en zelfs gelijkaardig smaakt. Het gaat hier over… bloemkool. Zo maak jij hummus zonder kikkererwten!
Benodigheden voor 2 porties
- 250 gram (geroosterde) bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 2 eetlepels citroensap
- 15 gram sesamzaad (vervanger voor tahini)
- 1 theelepel komijnzaad
- Verse peterselie (ter garnering)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 graden. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en besprenkel ze met wat olijfolie en eventueel wat peper om op smaak te brengen. Pel de knoflook en doe de knoflook bij de bloemkool. Rooster deze ingrediënten samen in de oven gedurende 15 tot 20 minuten. Haal alles uit de oven en mix het in een blender of keukenmachine. Voeg het komijnzaad, nog een beetje olijfolie, citoensap en het sesamzaad eraan toe tot je de gewenste textuur krijgt. Vervolgens kan je de peterselie erover strooien om het af te werken. Serveer met groentjes zoals komkommer en wortels of wat heerlijke pain de fleurs. Bewaar in de koelkast als je het de dag zelf niet helemaal opeet.
Meer recepten met bloemkool: RECEPT: gegrilde bloemkool met koriander en kurkuma
Een gezond en lekker alternatief voor hummus zonder kikkererwten! Wanneer serveer jij deze heerlijke bloemkoolspread?