SkinnyLove proof recept: gevulde koolbladeren met lamsgehakt en rijst in een spicy tomatensaus
Deze gevulde koolbladeren zijn kleine culinaire cadeautjes in een pittige tomatensaus. Het kost je eventjes tijd om de koolbladeren te vullen, dus dit is een fijn recept voor in het weekend of op een vrije dag.
Lees ook: Spitskool: spitsvondig om medische kwaaltjes op te lossen
Gevulde koolbladeren met lamsgehakt en rijst in een spicy tomatensaus
Ingrediënten
4 personen
- 1 bio spitskool
- 2 uien
- 4 teentjes
- knoflook
- 2 el SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 2 el ras el hanout, in winkelmandje>>
- 1 el gemberpoeder
- 200 g volle rijst, in winkelmandje>>
- 400 g bio lamsgehakt
- fles bio tomatenpuree
- 1 pot SkinnyLove Spread Spicy Tomato, in winkelmandje>>
- olijfolie platte peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwijder 12 bladeren van de kool en snijd de rest van de kool in dunne reepjes. Breng een grote kookpot water aan de kook en blancheer de koolbladeren ongeveer 2 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook.
Voeg de koolreepjes, de helft van de ras el hanout en het gemberpoeder toe, bak circa 2 minuten mee en laat afkoelen. Kneed het afgekoelde koolmengsel en de rijst door het gehakt en breng op smaak met een beetje kruidenzout en versgemalen peper. Verdeel het gehakt in 12 porties.
Vul de koolbladeren met de porties gehakt en vouw strak dicht. Verhit voor de tomatensaus een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de ui en de knoflook glazig. Voeg de rest van de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af de tomatenpuree en schep de Spicy Tomato erdoor.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de gevulde koolbladeren op laag vuur rondom goudbruin. Schenk de tomatensaus erover en laat afgedekt op laag vuur ongeveer 20 minuutjes garen. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Ook heel lekker met spitskool: Snel recept: afslankende pasta met feta en spitskool