Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slanke avondmaaltijd

Slanke avondmaaltijd: selder en kip in tomatensaus

Een gouden tip van Alida: kijk nog eens wat je in je koelkast hebt liggen en begin gewoon met koken. Zo tover je snel iets op tafel en maak je de restjes uit je koelkast op!

Veel heb je niet nodig: een ajuin, wat tomaten, kruiden zoals peper en zout, wat seizoensgroenten en een complex koolhydraat. Een slanke avondmaaltijd samenstellen is minder moeilijk dan je denkt. Hier vind je alvast een last minute creatie van Alida zelf! Kook je mee?

Benodigdheden

  • Lima haver, in winkelmandje>>
  • Selder
  • Rode Ajuin
  • Kip
  • Biologische tomatensaus (check zeker goed de ingrediënten, zodat er geen verborgen suikers inzitten)
  • SkinnyLove spread spicy tomato, in winkelmandje>>
  • Komijn
  • Tijm

Hoe maak je het?

Stap 1

Het duurt even voor je haver volledig gekookt is. Zet deze dus altijd als eerste op het vuur, zodat je ondertussen de rest van je gerecht rustig kan bereiden. Verwarm ondertussen ook de oven al voor op 180°C voor stap 4.
  • Neem een koffietas en vul tot de rand met haver.
  • Doe dit in een pannetje en giet er twee gevulde koffietassen met heet water bij.
  • Zet het deksel er nog even niet op tot je ziet dat het water goed kookt. Als dat het geval is, zet dan het deksel erop en zet het vuur iets hoger.
  • Laat koken gedurende 40 minuten.

Stap 2

Deze saus doet denken aan balletjes in tomatensaus, maar dan met selder en met stukjes ovengebakken kip.
  • Pel de rode ui en snijd in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en fruit de rode ui +- 5 minuten in het pannetje aan.
  • Was de selder. Snijd in kleine stukjes en voeg toe bij de ajuin.
  • Doe de pure, biologische tomatensaus bij in het pannetje en meng de SkinnyLove spread spicy tomato hier mee onder om het extra te doen afsmaken.
  • Laat de saus pruttelen op het vuur en kruid bij met peper en zout op basis van eigen smaak.

Stap 3

Tijd voor de kip!
  • Neem een ovenschotel en giet er olijfolie in. Kruid bij met komijn, tijm, fleur de sel en peper.
  • Haal de biologische kip door de kruidenmengeling en zie dat alle kanten goed bestreken zijn.
  • Schuif een 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4

Klaar! Serveer wat haver met de heerlijke tomatensaus en de ovengebakken kip. Restjes uit de koelkast leveren je smakelijke maaltijden zoals deze op!

Graag nog eens terugkijken hoe Alain dit recept klaarmaakt of zin in nog meer recepten? Abonneer je dan zeker op ons YouTube-kanaal.

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham