Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gebakken zalm

RECEPT: een gezonde avondmaaltijd op basis van gebakken zalm

Wie zegt dat gezond eten gelijkstaat aan het klaarmaken van ingewikkelde recepten? Wij alvast niet. Lekker en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Maak het jezelf lekker makkelijk met dit recept voor een gezonde avondmaaltijd op basis van gebakken zalm.

Een ideaal go to recept waar je op kan terugvallen wanneer je eventjes geen inspiratie hebt en dat jou toelaat met heel veel ingrediënten te experimenteren.

Benodigdheden

Hoe maak je het?

rimpels bestrijden Voor de boekweit breng je ongeveer twee glazen water aan de kook, zoals je in de video hieronder kan zien. Hoeveel boekweit je nodig hebt? Reken per persoon ongeveer 50gram boekweit, om een volwaardige en verzadigende maaltijd te voorzien. Voeg een klein beetje zout toe voor de smaak en laat de boekweit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Je kan uiteraard heel wat verse kruiden aan de boekweit toevoegen, om het gerecht extra op te smaken naar jouw voorkeur. De groenten kunnen uiteraard niet ontbreken!

Bij gebakken zalm en boekweit smaken asperges overheerlijk. Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderzijde van de asperge en laat ze 30 minuten lang in koud water liggen zodat ze vervolgens makkelijker te schillen zijn. Schil ze en laat de asperges op een zacht vuurtje goed doorkoken gedurende ongeveer 5 minuutjes. Tot slot laat je ze een kwartiertje doorgaren op een zacht vuur, zodat ze helemaal beetgaar worden.

Afsluiten doen we met de sterspeler van deze overheerlijke slanke avondmaaltijd: de gebakken zalm. Doe alvast wat extra vierge olijfolie in de pan zodat je de zalm bakt in een gezond en plantaardig vet dat jouw gezondheid ten goede komt. Kruid de zalmfilet met kruiden naar keuze.

Leg de zalm op de velkant in de warme pan en zet het vuur na een paar minuten wat zachter, zodat de vis nog rustig kan garen. Draai de zalm om zodat beide kanten goed gebakken zijn en jouw gebakken zalm helemaal perfect is. Leg de drie ingrediënten allemaal samen op een bordje en werk dat af met wat SkinnyLove spread mayo voor een gezonde saus. Smullen maar!

Video

Afwerking

Het voordeel van dit gemakkelijke receptje waarbij de kracht van de ingrediënten de hoofdrol spelen? Je kan er eindeloos op variëren. Zo kan je de boekweit vervangen door bijvoorbeeld parelgerst, kasha of boekweitpasta. De asperges kan je makkelijk aanvullen met of inwisselen voor andere groenten. Van pompoen en andijvie tot de vele andere herfstgroenten van het moment: ze smaken allemaal even lekker! Ook wat de vis betreft zijn er voldoende gezonde keuzes die je kan maken om eindeloos te variëren met de ingrediënten in deze slanke avondmaaltijd.

Geen zin in zalm? Kies dan eens voor haring, makreel of sardientjes. Dankzij de kracht van de ingrediënten in deze gezonde avondmaaltijd op basis van gebakken zalm in combinatie met jouw dagelijkse kuur SkinnyLove¹, is jouw weg naar een gezond gewicht nog nooit zo makkelijk geweest!

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham