Als er één gerecht is waar we af en toe allemaal wel eens zin in hebben, dan is het een lekkere spaghetti! Alida toont je hoe je jouw klassieke spaghetti bolognaise verandert in een slanke pasta vol voedingsvezels en vitaminen. Slanke comfort food om van te smullen? Yes, please! Kook je mee?
Benodigdheden
- SkinnyLove bio boekweitpasta, in winkelmandje>>
- Lamsgehakt
- Rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Bleekselder
- Biologische tomatenpassata
- SkinnyLove spread Spicy Tomato, in winkelmandje>>
- Geraspte schapen- of geitenkaas
- Verse kruiden zoals: laurier, rozemarijn en/of tijm. Tip: kijk eens wat je nog in je kruidenkastje hebt staan!
- Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
Hoe maak je het?
Stap 1
Iedereen weet dat een lekkere saus altijd begint bij... wat rode ajuin en look!
- Pel en snijd de ajuin in ringen. Pers de look.
- Verhit wat olijfolie in een pan en doe er de rode ajuin in. Fruit wat aan, maar zet het vuur nog niet te hoog, zodat dit op een rustige manier kan garen.
- Doe er vervolgens de knoflook bij en laat even pruttelen.
Stap 2
Alida en Alain vervangen in hun slanke pasta het gewone gehakt altijd door lamsgehakt! Om het zo gezond mogelijk te houden én om je lichaam het vlotter te laten verteren is dit de beste keuze. Wil je dat het zo vers mogelijk is? Haal het dan bij een lokale slager in de buurt en check nog eens extra wanneer je het vlees bestelt dat er zeker geen suikers aan toegevoegd zijn! Puur natuur.
- Doe het lamsgehakt mee in de schotel en meng alles goed onder de ajuin en de look.
- Roer het gehakt voortdurend rond met een vork. Voor je het de tomatensaus gaat bijvoegen, is het belangrijk dat het vlees al goed bruin is geworden. Het mag absoluut niet meer roos zien en moet goed doorbakken zijn.
- Kruid het gehakt alvast bij met peper en met Herbamare kruidenzout.
Stap 3
De finishing touch van de saus: biologische tomatenpassata en de SkinnyLove spread spicy tomato.
- Giet de biologische tomatensaus bij in de schotel en meng onder het gehakt.
- Doe ook de SkinnyLove spread spicy tomato mee onder de saus op basis van eigen smaakvoorkeur.
- Meng een beetje water in een kommetje met de Rapunzel groentebouillon en giet bij de saus.
- Snijd de bleekselder in stukjes en voeg deze er als laatste bij.
- Kruid bij met verse kruiden die je in huis hebt zoals tijm, rozemarijn, laurier, zwarte peper en/of Herbamare kruidenzout.
- Roer alles goed door elkaar en laat zo een tijdje pruttelen.
Stap 4
Tijd voor de basis van het gerecht: de pasta zelf!
- Breng water aan de kook en voeg de boekweitpasta toe. Kook gedurende 5 tot 6 minuten en proef dan of de boekweitpasta al gaar is.
- Zorg zeker dat de pasta 'al dente blijft'. Na het koken giet je de pasta af. Het is belangrijk om deze kort na te spoelen met koud water, zodat hij niet te sticky wordt.
Stap 5
Jippie, de slanke pasta is klaar!
Schep de boekweitpasta in een pastabord, schep er de verse groentensaus over en strooi de geraspte schapen- of geitenkaas over het bord als laatste afwerking.
Smakelijk!
Graag nog eens terugkijken hoe Alain dit recept klaarmaakt of zin in nog meer recepten? Abonneer je dan zeker op ons
YouTube-kanaal.