Doorgaan naar inhoud
Slanke pompoenlasagne van SkinnyLover Sarah

Slanke pompoenlasagne van SkinnyLover Sarah

Zelf verloor ze maar liefst 45 kilo dankzij SkinnyLove en een gezonde levensstijl. Sarah is inmiddels een gekend persoon in de SkinnyLove Community op Facebook en staat altijd klaar met goede raad. Ook koken is haar niet vreemd en dat doet ze sinds een tijd SkinnyLove-proof! Zo kookte ze live op Facebook een zalige slanke pompoenlasagne.

Het recept voor slanke pompoenlasagne van SkinnyLover Sarah

Ingrediënten
Voor de tomatensaus
  • tomaten, ontveld en in blokjes
  • look, fijngesneden
  • ui, gesnipperd
  • koriander, basilicum of peterselie
  • SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
Voor de lasagne
  • Voorgesneden pompoenbladen (te koop in de supermarkt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, gesneden
  • 3 paprika's, grof gesneden
  • handje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Pecorinokaas, geraspt
  • bio kippen- of lamsgehakt
  • peper en kruidenzout, in winkelmandje>>
  • Provençaalse kruiden
  • SkinnyLove olijfolie natuur
Bereidingswijze
Voor de tomatensaus
Bak de ui en look glazig in een kleine kookpot en doe de tomaten erbij. Kruid met peper en kruidenzout en laat op een zacht vuur pruttelen met de groene kruiden voor de smaak.
Voor de lasagne
Verwarm de oven voor op 180 graden Verwarm wat olijfolie in twee pannen. Bak in de ene pan het gehakt met de ui en look en in de andere de paprika. Kruid ze allebei met peper, kruidenzout en de provençaalse kruiden. Schenk wat vocht van de tomatensaus bij de paprika zodat het niet aanbrandt. Bak tot het gehakt rul en gaar is en de paprika nog een beet heeft. Doe op het einde de gesneden cherrytomaatjes bij het gehakt en bak nog even aan. Meng de tomatensaus met de paprika en het gehakt. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en schep er een laag van de saus in. Dek af met de pompoenlasagne en ga door tot de saus op is. Eindig met een laag saus en bestrooi met nog wat gesneden cherrytomaatjes en de geraspte kaas. Zet de slanke pompoenlasagne 20 tot 30 minuten in de oven. Nog eens terugkijken hoe Sarah dit gerecht bereidt? Check dan onderstaande video: Wordt ook lid van onze Facebook Community! Hier deel je tips en recepten en krijg je support van andere enthousiaste SkinnyLovers. Aanmelden is uiteraard gratis.
Vorig artikel Slanke roerbaknoedels met kip, groene groenten en wortelen
Volgend artikel Recept: carpaccio van courgette met geitenkaas