Slanke roerbaknoedels met kip, groene groenten en wortelen
Slanke roerbaknoedels met kip, groene groenten en wortelen
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 150 gram biologische kip, in stukjes
- Sobanoedels
- 2 kleine paksoi of 1 grote, in grove stukken
- 150 gram peultjes of sugar snaps
- Een paar wortelen, in stukjes
- 4 lente-uitjes, in ringetjes
- 2 cm verse gember, geraspt of heel fijngesneden
- 3 teentjes look, uit de pers
- 1 eetlepel Shoyu, in winkelmandje>>
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- Witte peper en kruidenzout, in winkelmandje>>
Bereidingswijze
Breng een pot water aan de kook en blancheer de peultjes een minuut. Giet af en spoel direct af met koud water, zodat ze niet doorgaren. Ze moeten nog een lekkere beet hebben.
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet en spoel ze af en en laat ze uitlekken. Roer er eventueel een beetje olijfolie door, zodat ze niet gaan plakken. Verhit de olijfolie in een wok of grote pan en bak op hoog vuur de gember met de look ongeveer 10 seconden. Pas op dat het niet aanbrandt.
Schep de stukjes kip erdoor en roerbak tot de kip bijna gaar is. Doe dan de peultjes en wortelen erbij erbij en bak 2 minuten mee. Blijf de alles goed omscheppen. Schep er dan de paksoi door en de kip en groentjes nog een minuutje op hoog vuur.
Draai het vuur naar middelhoog en schenk de shoyu en water erbij en roer door. Roer er dan de sobanoedels door tot ze heet zijn en kruid met witte peper en kruidenzout. Serveer de lente-uitjes er apart bij.
Liever veggie? Laat dan de kip achterwege en bak extra groente mee. Broccoli (eventjes meekoken met de peultjes), paprika, erwtjes, champignons, sojascheuten,...