Zelf SkinnyLoveProof confituur maken van vers fruit
Wanneer je in de winkel een pot confituur koopt, kijk dan altijd goed naar de ingrediëntenlijst. In confituur uit de supermarkt zitten vaak verborgen suikers, bewaarmiddelen en andere toegevoegde stoffen. Wil je zeker zijn dat jouw confituur SkinnyLoveProof is? Maak 'm dan helemaal zelf!
Je kunt confituur maken van bijna elk soort vers fruit: bessen, aardbeien, kiwi, rabarber, peer, ... Probeer uit wat jij het lekkerst vindt!
Zelf confituur maken van vers fruit
Meng een kilo (in stukjes gesneden) fruit -bijvoorbeeld verse bramen- met wat water, sap van een limoen of citroen en eventueel een schepje Ginger Blast (in winkelmandje>>) in een pot en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot een gelei en roer goed door. Stop de gelei eventueel in een blender om het wat gladder te maken en roer er 4 gram agaragar* (in winkelmandje>>) door om de confituur in te dikken. Schenk in een gesteriliseerde confituurpot en zet deze met het deksel erop ondersteboven om af te koelen.SkinnyLove Community
Heb je zelf confituur gemaakt die je moet delen met de rest van de wereld? Zet dan het recept met een foto op onze SkinnyLove Community!
*Agaragar is een plantaardig bindmiddel van rood zeewier. Het is een gezonde vervanger voor gelatine in desserts en confituur.