Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
recept zonder ei

RECEPT: scramble zonder ei (klaar in 5 minuten!)

Een tofu-scramble is even lekker als een roereitje of scrambled egg bij het ontbijt. Met als extra voordeel: tofu is vooral erg geschikt als je veganisten op bezoek hebt, maar ook niet-veganisten vinden het om duimen en vingers af te likken.

Een goed ontbijt brengt je metabolisme op gang. Het is dus erg belangrijk om een paar goede recepten in te studeren waar je op kan terugvallen. Het is trouwens helemaal oké als je een beperkt repertoire aan recepten hebt. Zolang je maar evenwichtige gerechtjes serveert. Dit ontbijt is daar een goed voorbeeld van.

 

Benodigheden:

  • 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
  • enkele Pain des fleurs-crackers, in winkelmandje>>
  • 1 pakje (zijden) tofu, verkruimeld
  • 1 grote rode paprika, gesneden
  • enkele kerstomaatjes
  • een handjevol peterselie
  • zwarte peper
  • 1 theelepel kurkuma

Gebruik je geen zijden tofu, maar harde tofu? Laat deze dan eerst een minuut of 20 uitlekken in een vergiet. Op zoek naar meer inspiratie om te koken met tofu? Ook ddeze tussendoortjes zijn erg makkelijk om klaar te maken en ultragezond.

Hoe maak je het?

Verwarm de olie in een pan en voeg de groenten en de tofu toe. Laat vervolgens 5 tot 7 minuten koken, terwijl je regelmatig blijft roeren. Voeg op het einde de kurkuma en zwarte peper toe. Serveer op crackers.

Wacht niet te lang om ervan te smullen, want 'bloemenbrood' kan minder knapperig worden door dit smeuïge roerbakgerechtje.

Je kan bovendien eindeloos variëren met je (bio)groenten, door bijvoorbeeld paddenstoelen, artisjokken of spinazie aan de mix toe te voegen. Dat is meteen een slimme manier om al van bij het ontbijt een grote portie groenten te nemen. Wedden dat je de geroerbakte tofu zo lekker vindt dat je dit receptje ook bij je ideetjes voor een lekkere lunch of snelle avondsnack zal bewaren?

Smakelijk!

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham