Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Dawn: "Ik voelde me vroeger afschuwelijk, zeg maar gerust lelijk. "

Dawn: "Ik voelde me vroeger afschuwelijk, zeg maar gerust lelijk. "

Dawn heeft in vijf maanden tijd een paar kledingmaten kwijtgespeeld en past nu in maatje 38. Met diabetes type 2, een zware operatie een aantal jaren terug en de menopauze die om het hoekje komt kijken, is dat zeker niet vanzelf gegaan..

Dawn (47 ): "Ik worstel al heel mijn leven met mijn gewicht. Na elk dieet kwam ik steeds weer terug bij. Een aantal jaren terug ben ik gediagnostiseerd met diabetes type 2 en heb ik ook nog een zware operatie ondergaan. Ook merk ik dat de menopauze in zicht komt, wat natuurlijk ook niet helpt voor je gewicht."

Dit kan geen leugen zijn

"Ik leerde SkinnyLove kennen via het filmpje van Sarah de Bie. Ze woont ook nog eens bij mij om de hoek. Ik dacht toen: ‘Dit kan geen leugen zijn.’ Mijn man zei ook: “Probeer het maar.”. Ik heb mezelf voorgehouden dat ik het een maand zou proberen om te zien of het voor mij werkte."

"Vleessalades, salami of preparé? Ik heb gewoon de goesting niet meer"

Zot van chocolade

"Ik heb vanaf de eerste dag mijn eetpatroon totaal omgegooid. Dankzij SkinnyLove heb ik geen aardappel meer aangeraakt en ook het vlees laat ik links liggen. Snoep en zero frisdranken zijn zo goed als verdwenen uit mijn leven. Vleessalades, salami of preparé? Ik heb gewoon de goesting niet meer. Ik eet nu veel liever groenten of kip. En vis, want ik werk in een viswinkel!

"De goesting naar chocolade is zo goed als verdwenen"

Vroeger had ik heel veel last van cravings. Elke avond zat ik wel in de zetel met iets. Ik was zot van chocolade. Vaak was de chocolade al op van mijn weg terug van de kast naar de zetel. En dan ging ik terug naar de kast (lacht). Die goesting naar chocolade is zo goed als verdwenen. Ik haal het ook niet eens meer in huis. Zo een keer per week - meestal op zondag- eet ik wel eens een croissant of chocolade broodje, verder is de drang naar zoet en vet eten weg. Nu eet ik veel van de SkinnyLove spreads voor mijn ontbijt met crackers, speculooskoekjes en de SkinnyLove sauzen."

"Geen insuline spuiten voor mij!"

Ik voelde me vroeger lelijk

"Ik voelde me vroeger afschuwelijk, zeg maar lelijk. Vooral mijn buik en gezicht waren voor mij een probleem. In de zomer een rokje dragen deed ik niet, omdat de boel dan tegen elkaar schuurde. Wanneer ik naar de winkel ging, voelde ik mij gelijk een bomma tussen al die grote maten. Ik pas nu in maatje 38!"

Diabetes type 2 door overgewicht

"Een paar maanden terug ben ik op controle geweest in de diabeteskliniek en de arts zei me dat -wanneer mijn te hoge waarden zouden aanhouden- ik moest gaan starten met insuline. En bij de laatste controle kreeg ik complimentjes van haar dat ik zo was afgeslankt én waren mijn waarden perfect gedaald. Geen insuline spuiten voor mij!"

Gaan wandelen langs de zee

"Het allergrootste verschil met vroeger is dat ik mij veel vitaler voel. Ik ga nu graag wandelen langs de zee. In het zand, zodat ik echt inspanning moet doen, lukt me nu gemakkelijk. Ik woon op het vijfde verdiep en pak nu regelmatig de trap. Ik voel me zó veel beter. Mijn streefgewicht ligt nog twee kilo lager dan dat ik nu ben, maar eigenlijk geef ik niet meer om die kilo's. Het is veel belangrijker voor mij dat ik me energiek voel, gezond ben en ik niet meer verlang naar ongezond eten.

"Ik ben een heel ander mens geworden dankzij SkinnyLove"

Wanneer ik in de spiegel kijk, zie zie vooral aan mijn gezicht dat ik ben afgeslankt. De buik die ik vroeger had, is weg. Mijn man zei laatst: “Mensen die jou een half jaar niet hebben gezien, gaan nog schrikken!” Mijn mama zegt dat ik er goed uitzie. En als ons mama het zegt, is dat extra fijn! Ik ben een heel ander mens geworden dankzij SkinnyLove!"

Vorig artikel Marie: "De pijnstillers heb ik sinds drie jaar niet meer nodig"
Volgend artikel Heidi: “Ik kon mijn spiegelbeeld echt niet meer aanzien!”