5 supersnelle trucjes om meer uit je eten te halen
Je eet al gezond, maar het kan altijd nog beter. Er bestaan namelijk handige en kleine kneepjes om de voedzame bestanddelen van je eten extra te boosten. Op die manier haal je het onderste uit de kan, en de pot! Zo maak jij de beste keuzes:
1. Aardbeien
Koop je aardbeien niet te rijp, zodat ze je niet in de koelkast hoeft te bewaren. Zet je ze een dag of twee op het aanrecht, dan verviervoudigt hun gehalte anthocyaan, een flavonoïde die de gezondheid van je hart bevordert. Anthocyaan zit ook in rode kool.
2. Paddenstoelen
Vraag je je af hoe je wat extra vitamine D kan toevoegen aan je maaltijden? Zet je bakje paddenstoelen eens op de vensterbank! Natuurlijk doe je dat het liefst als het zonnetje schijnt, maar je kan de vruchtjes ook buiten plaatsen op een klare dag. Doe het dan iets langer; tot 2 à 3 uur kan geen kwaad. Paddenstoelen absorberen het zonlicht namelijk als de beste. Let er wel op dat je de hoedjes omdraait en de lamellen (de geribbelde nerven onder de hoed) naar boven wijzen.
3. Bosbessen
Uit bosbessen kan je dubbel zo veel antioxidanten halen als je ze 3 minuutjes op zacht vuur laat sudderen. Zijn ze niet in het seizoen? Koop ze dan in een potje dat alleen natuurlijke fruitsuikers bevat. Lekker als topping op je fruitslaatje!
4. Mango's
Zoals je kan lezen in deze blogpost over gezonde ogen, is kleurig fruit vaak een indicator van krachtige antioxidanten binnenin. Let bij mango's goed op welke kleur je kiest: in de oranjegele exemplaren zit 5 x zo veel vitamine A en vitamine C als in de groene.