Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud

Afslankmethodes - vergelijkende tabel

Er bestaan veel methodes om af te vallen, maar vaak zijn die eenzijdig en/of werken ze niet op de lange termijn. De allerbeste manier om af te vallen is er eentje die je niet tegen wil en dank probeert te dwingen een gedrag aan te nemen dat afwijkt van jouw eetgewoontes en levensstijl.

In onderstaand schema vind je in een overzichtelijke vorm 15 eenvoudige vergelijkingen tussen verschillende bekende afslankmethodes.

afslankmethode SkinnyLove puntensysteem proteïnedieet keto-dieet intermittent fasting
zonder verplicht dieet 🛑 🛑 🛑 🛑
zonder verplicht te sporten 🛑 🛑
geen punten of calorieën bijhouden 🛑
geen maaltijdvervanger 🛑 🛑
gratis persoonlijke coaching 🛑 🛑 🛑
geen verplichting je wekelijks te wegen 🛑
gevarieerd eten 🛑 🛑
geen risico op verhoging cholesterol 🛑 🛑
meer energie 🛑 🛑 🛑 🛑
geen risico op constipatie 🛑 🛑
niet schadelijk voor de nieren 🛑 🛑
geen hongergevoel 🛑
zeker niet schadelijk voor de lever 🛑 🛑
geen risico op vermoeid gevoel 🛑
geen jojo-effect 🛑 🛑

Puntensysteem

Wanneer we met mensen spreken die een systeem volgen waarbij er met elk gerecht, of ingrediënt, punten geassocieerd zijn, dan horen we vaak de volgende klachten:


Het tellen van punten kan lastig zijn: als je niet van calorieën tellen houdt, hou je waarschijnlijk ook niet van punten tellen. Het proces kan tijdrovend zijn en te ingewikkeld voor mensen die een vlotte en eenvoudige eetmethode willen.

De wekelijkse wegingen zijn verplicht: je moet je één keer per week wegen om je vooruitgang bij te houden. Voor sommige mensen is dit een onaangename verplichting. Misschien vind je het niet leuk om je te laten wegen tijdens een groepsbijeenkomst (ook al vindt het wegen alleen plaats in het bijzijn van de leider, niet de hele groep). Of je kan gefrustreerd raken door het gebrek aan vooruitgang op de weegschaal die week, ook al heb je je plan precies gevolgd.

Kan leiden tot ongezond overeten: er bestaat enige bezorgdheid dat de focus op het tellen van punten kan leiden tot een ongezonde relatie met voedsel. Er zijn bijvoorbeeld anekdotische meldingen dat sommige volgers van een dieet met punten tellen, regelmatig punten "opsparen" om later aan een eetbui toe te geven met die "opgespaarde" punten. Hoewel ze hun dagelijkse punten niet overschrijden, is dit gedrag wel in strijd met de principes van gezond eten.

Proteïnedieet

Er kan een tekort aan voedingsstoffen ontstaan: een proteïnedieet (eiwitrijk) heeft vaak een tekort aan voedingsvezels, wat constipatie en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Genoeg voedingsvezels binnenkrijgen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de dikke darm, maar helpt ook het risico op ontstekingen te verminderen en kanker te voorkomen.

Het eten van vetrijke en verwerkte voedingsmiddelen worden soms aangemoedigd: bepaalde versies van proteïnediëten pleiten ook voor het eten van vetrijk voedsel, zoals vette stukken rundvlees, volvette zuivel, en verwerkt en gerookt vlees, zoals vleeswaren, worst, spek en hotdogs. Niet de beste keuzes voor een gezond, evenwichtig dieet, aangezien dit soort voedsel vaak in verband wordt gebracht met hartaandoeningen en kanker.

Te veel proteïnen kan onveilig zijn voor mensen met chronische ziekten: mensen met een nierziekte kunnen beter geen proteïnedieet volgen zonder eerst met hun arts te overleggen. Het lichaam zet overtollige proteïnen om in glucose dat wordt gebruikt voor energie, wat een piek in de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken bij mensen met diabetes.

Keto-dieet

Risico op constipatie: het opgeven van volle granen, bonen, fruit en veel groenten kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen en constipatie.

"Keto-griep": veel voorkomende bijwerkingen op korte termijn zijn vermoeidheid, hoofdpijn, benevelde hersenen en maagklachten, ook wel "keto-griep" genoemd. Gezondheidsrisico's op lange termijn zijn nierstenen, osteoporose en leveraandoeningen. Andere risico's zijn onbekend, omdat er nog geen langetermijnstudies bestaan.

Vermoeidheid: tijdens de eerste weken komt het lichaam in een situatie terecht dat het niet gewend is. Het gaat over naar een andere metabolische staat. Het lichaam is niet gewend om een andere energiebron te hebben dan glucose. Dit zorgt ervoor dat er bijwerkingen kunnen optreden als vermoeidheid en een gevoel van afwezigheid.

Tekort aan voedingsstoffen: omdat je tijdens het keto-dieet een groot aantal koolhydraten schrapt, kan er een tekort ontstaan aan bepaalde voedingsstoffen. Ook een tekort aan vezels komt voor bij een ketogeen dieet. Dit heeft een negatieve invloed op de darmwerking. Door het kleine aandeel koolhydraten, moet je bovendien veel groente en fruit uit je voedingspatroon schrappen.

Zeer beperkend: veel mensen hebben moeite om zich aan zo'n beperkend dieet te houden. Voor anderen kan het rigide karakter leiden tot obsessief en ongeordend eten.

Intermittent fasting

Bijwerkingen: studies die de voordelen van intermittent fasting onderzoeken, wijzen ook op bepaalde bijwerkingen die kunnen optreden tijdens de vastenfase van het eetprogramma.
Het is bijvoorbeeld niet ongewoon om zich humeurig te voelen, vermoeid te raken, last te hebben van brandend maagzuur, constipatie, uitdroging, verminderde slaapkwaliteit, of bloedarmoede. Als u een hoge bloeddruk heeft, een hoog LDL-cholesterolgehalte, een abnormaal hoog urinezuurgehalte in het bloed, te veel suiker in het bloed, hart- en vaatziekten en lever- en nierziekten, kan intermittent fasting zelfs schadelijk zijn.

Hevige honger: het is niet verrassend dat mensen in de vastenfase van een intermittent fasting eetplan vaak hevige honger ervaren. Deze honger kan extremer worden wanneer ze in de buurt zijn van anderen die normale maaltijden en snacks nuttigen.

Medicijnen: veel mensen die geneesmiddelen gebruiken, merken dat het innemen van hun recept met voedsel helpt om bepaalde bijwerkingen te verlichten. Sommige medicamenten hebben zelfs de specifieke aanbeveling dat ze met voedsel moeten worden ingenomen. Daarom kan je het vasten beter laten wanneer je bepaalde medicijnen neemt. Bij twijfel, neem je best contact op met je huisarts.

Geen focus op gezond eten: de hoeksteen van de meeste intermittent fasting programma's is timing, in plaats van een gezonde voedselkeuze. Daarom worden "slechte" voedingsmiddelen (die geen goede, gezonde voedingsstoffen leveren) niet vermeden en wordt het nuttigen van voedingsmiddelen die goede voeding leveren niet gestimuleerd. Om deze reden leren degenen die het dieet volgen niet noodzakelijk om gezonder te eten.

Kan overeten in de hand werken: tijdens de etensfase van intermittent fasting worden de maaltijdgrootte en de maaltijdfrequentie niet beperkt. Helaas kan dit bij sommige mensen het overeten in de hand werken. Als je je bijvoorbeeld erg hongerig voelt na een lang aantal uur of een hele dag volledig vasten, kun je geneigd zijn te veel te eten (of het verkeerde voedsel te eten) op tijdstippen of dagen tijdens dewelke je wel mag eten

SkinnyLove werkt écht


Want SkinnyLove is geen dieet. Het is een unieke nieuwe manier van gewichtsverlies, waarbij je 5 keer per dag mag eten. Je voelt je dus nooit verstoken. Nooit hongerig en je kan ‘s middags een hapje eten. Een snack voor het avondeten. Je mag zelfs ‘s avonds een hapje eten terwijl je TV kijkt.

Het geheim zit hem niet in de hoeveelheid voedsel die je eet. Het zit in het soort voedsel dat je eet en in hoe deze kuur je vetmetabolisme stimuleert, je drang naar zoet vermindert en je hongergevoel onderdrukt.

Daarom kun je er zo gemakkelijk kilo’s mee afvallen. Zonder honger. Zonder stress. Ontdek nu de SkinnyLove kuur met een 100% niet tevreden, geld terug garantie