Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud

Waarom SkinnyLove?

SkinnyLove: 100% bio, 100% gezond, 100% veilig

Er bestaan helaas vele ongezonde manieren om gewicht te verliezen. Daar hoort SkinnyLove in geen geval bij.

SkinnyLove is een receptuur die Alain Indria in eerste instantie voor zichzelf bedacht heeft. Hij was de allereerste gebruiker ervan. Het is pas zijn zeer succesvol gewichtsverlies, uitgebreide controle bij zijn huisarts en een wetenschappelijke analyse van de receptuur, dat SkinnyLove ook te koop werd aangeboden.

SkinnyLove is een gezonde mix van potente kruiden, fruitextracten en kerngezonde voedzame vezels. Je vervangt geen maaltijden door SkinnyLove. Je eet je normale maaltijden en drinkt je SkinnyLove tussendoor.

Je mist dus geen enkele voedingsstof. In tegendeel zorgt SkinnyLove er voor dat je net extra elementen inneemt die je goed doen.

Om die redenen is SkinnyLove een officieel gecertificeerd  voedingssupplement (✓) dat niet enkel gegarandeerd afslankend (1) werkt, maar waar ook formeel van erkend werd dat het zorgt voor extra energie (4), extra focus en vitaliteit, een betere spijsvertering, betere slaapkwaliteit en een gladdere, jongere huid (4).

Alleen maar goede dingen, toch? 

Laten we voor de duidelijkheid even samen enkele schijnbare aantrekkelijke en snelle methodes om af te vallen overlopen zodat je weet wat er ongezond aan is en/of waarom die toch niet werken.

 • De sapkuur: een dieet met alleen sap laat je misschien even licht en schoon achter. Het probleem is dat sappen bijna geen proteïnes bevatten. Dus je verliest watergewicht en spiermassa, maar geen vet. Bovendien zal zo’n sapkuur je metabolisme vertragen. M.a.w. je lichaam gaat in spaarmodus omdat het voelt dat het bepaalde voedingsstoffen mist. Dat vertraagde metabolisme gaat je achteraf extra parten spelen op het vlak van gewichtsverlies. Als je eenmaal teruggaat naar vast voedsel, zullen die kilo's zich weer – dubbel en dik - opstapelen. 
 • Maaltijden overslaan (ook gekend als intermittent fasting): het overslaan van het ontbijt, de lunch of het diner kan een makkelijke manier zijn om je calorie-inname te verlagen. Maar dit zal hoogstwaarschijnlijk een averechts effect hebben. Een recente dierlijke studie gepubliceerd in The Journal of Nutritional Biochemistry(1)  bevestigde dat muizen die slechts één maaltijd aten per dag, tijdens die ene maaltijd net extra voeding aten en zo extra ongezond buikvet opstapelden.
 • Alles vetvrij eten: door alle vormen van vet weg te laten - ook gezonde zoals olijfolie - word je eten niet alleen saai, maar kan je ook ziek worden. Niet genoeg vet eten wordt geassocieerd met honger, een droge huid en extreme mentale vermoeidheid. Niet te vergeten, vetarme diëten zijn volledig ineffectief voor gewichtsverlies, volgens een recente analyse van 53 studies en bijna 70.000 deelnemers gepubliceerd in The Lancet(2).
 • Vermijden van hele voedselgroepen (ook gekend als het keto-dieet): zeker, het lijkt misschien alsof het afzweren van koolhydraten of suiker het antwoord is op je gewichtsproblemen, maar dat is gewoon echt niet het geval. Elke voedingsgroep bevat essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Plus, je zou massale verlangens gaan ondervinden naar het voedsel dat je weglaat. Het gaat allemaal om het evenwicht en gezonde keuzes. 
 • Laxerende thee drinken: laxerende thee kan je misschien een beetje lichter laten voelen. Maar ze helpen je niet echt om af te vallen en ze kunnen schadelijk zijn. Theeën die een toename van de darmfunctie veroorzaken helpen je niet om vet te verliezen. In plaats daarvan verlies je vocht en kan je gezondheidsproblemen krijgen als gevolg van verstoorde elektrolytenniveaus.
 • Slechts één soort voedsel eten: er is een reden waarom gimmicks zoals het Grapefruit Dieet of Koolsoep Dieet nooit echt aanslaan. Het zijn verkapte crashdiëten. Ze kunnen leiden tot gewichtsverlies op zeer korte termijn, maar op lange termijn zijn ze een garantie voor gewichtstoename en een ongezonde relatie met voedsel. Plus, het eten van slechts één product maakt het onmogelijk om aan je voedingsbehoeften te voldoen en verhoogt je kansen op ernstige tekorten.
 • Overstappen op light of zero frisdrank: van suikerhoudende, calorierijke frisdrank naar light dranken overgaan kan de indruk geven dat het je zou helpen om kilo's te verliezen. Maar laat je niet voor de gek houden. Dieetdranken komen met hun eigen set aan gezondheidsrisico's. Een lange termijn studie gepubliceerd in The Journal of The American Geriatrics Society(3) toonde aan dat proefpersonen die kunstmatige zoetstoffen consumeerden (in dieetsoda en in andere dranken, zoals koffie of thee) meer gewicht en buikvet hadden in vergelijking met proefpersonen die het spul niet gebruiken, zelfs zonder hun calorie-inname te verhogen. Jakkes! Hoewel we geen fan zijn van frisdrank, kun je beter de hoeveelheid gewone cola die je drinkt verminderen en je er na verloop van tijd langzaam van ontdoen.
 • Vervangen van je maaltijden voor maaltijdshakes: een hoogwaardige proteïne shake voor ontbijt of de lunch kan je helpen je calorieën onder controle te houden en wat gewicht te verliezen. Maar alleen als je andere maaltijden bestaan uit echt voedsel zoals magere proteïnes, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Als de enige dingen die je de hele dag door consumeert shakes zijn, dan is dit een regelrechte formule voor ontbering. En wanneer je teruggaat naar vast voedsel, zal het gewicht zich snel weer opstapelen.
 • Te veel proteïnes eten: het weglaten van al je koolhydraten ten gunste van vlees, vlees, en nog meer vlees kan je helpen om op korte termijn watergewicht te verliezen. Maar op de lange termijn zijn dit soort diëten niet effectiever voor het verliezen van kilo's. En na een tijdje, zal je waarschijnlijk af en toe een stuk brood echt missen. Zo’n dieet kan je het gevoel geven dat je je gedeprimeerd voelt, wat meestal eetbuien veroorzaakt die je zwaarder achterlaten dan voor je begon. 
 • Minder dan 1.200 calorieën eten: kan je gewicht verliezen door niet te eten? Technisch gezien wel, maar het is een zeer ongezonde manier om af te vallen. Het weglaten van calorieën kan de sleutel zijn tot het verliezen van gewicht, maar als je het overdrijft, zal je taille echt niet wijken. Als je niet genoeg calorieën eet, kan je metabolisme vertragen, heb je niet genoeg energie en heb je meer kans op eetbuien.
 • Drastisch stoppen met koolhydraten: geraffineerde koolhydraten zoals desserts, suiker, witte pasta en wit brood kunnen uw bloedsuikerspiegel verhogen en leiden tot gewichtstoename, maar vezelrijke complexe koolhydraten zoals in boekweit of volwaardige rijst kunnen u werkelijk helpen om gewicht te verliezen. In plaats van je te helpen je doelen sneller te bereiken, zal beknibbelen op dergelijke afslankende voedingsmiddelen waarschijnlijk je energieniveau verlagen, waardoor je hongerig en meer geneigd bent om je activiteitsgraad te verminderen en je metabolisme te zien vertragen. 
 • Het soepdieet: dit vereist dat je wegblijft van vaste stoffen en dat je je maaltijden in een verpulverde vorm drinkt. Hoewel soepen de neiging hebben om meer vezels en proteïnen te bevatten dan sappen, zijn deze brouwsels meestal rijk in bloeddrukverhogende natrium. Een ander nadeel: dit dieet is verre van vol te houden op de lange termijn. Immers, hoe lang denk je dat je het kunt volhouden zonder echt op je eten te kauwen?
 • Beginnen met het tellen van calorieën (of punten, want dit komt feitelijk op hetzelfde neer): hoewel het tellen van calorieën een effectieve manier kán zijn om gewicht te verliezen, is er een zeer belangrijke keerzijde. Zonder goed onderzoek of begeleiding, denk je misschien dat alle calorieën gelijk zijn. En terwijl een calorie een calorie is, zal het eten van 1.700 calorieën van chips, koekjes en frisdrank je verre van even verzadigd laten voelen als 1.700 calorieën van fruit, groenten en mager eiwit dit zou doen. Als je je calorieën telt, eet dan voldoende proteïnes, vezels en gezonde vetten en laat wat ruimte voor een kleine verwennerij met gezondheidsvoordelen zoals donkere chocolade of bevroren fruit bijvoorbeeld. Hoe dan ook, eenvoudig is het echt niet om dit goed te doen. Integendeel, best lastig eigenlijk.
 • Fruit opgeven omdat het suiker bevat: maak je geen zorgen. Je zal niet aankomen door het eten van fruit (met mate, natuurlijk). De natuurlijke voedingsvezels in fruit helpen je bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, waardoor bvb. grapefruits, aardbeien en appels uitstekende zoete keuzes zijn om af te slanken.
 • Zoeken naar een quick fix of  oplossing: de eerste stap naar duurzaam gewichtsverlies is het besef dat er een levenslange verandering nodig is, in plaats van een snelle oplossing. Dat is een grote verschuiving in het denken, maar als je eenmaal op deze manier begint te denken, zal het je op de lange termijn helpen. Als het verliezen van gewicht net zo makkelijk was als een pil of het weglaten van een voedselgroep, dan zou niemand overgewicht hebben!

Maar daar ligt net het probleem. Wie heeft er zin om zichzelf in een keurslijf van anders denken te wringen….. wanneer je continu signalen van je lichaam blijft krijgen die je in de richting van meer eten, meer suiker, meer zoetigheden duwen?

Niemand!

Dat is net één van de vele redenen om dewelke SkinnyLove zo goed voor je is. SkinnyLove heeft bijvoorbeeld een 3-voudige werking die je zin in zoetigheid, zeg maar: je suikerverslaving – sterk vermindert (3). In gewone mensentaal betekent dit dat je moeiteloos, vanzelf, niet meer de behoefte gaat voelen om zoete spullen te eten. Meer zelfs, vele SkinnyLovers melden ons dat ze zoete dingen echt niet meer lusten!

Ook zorgt SkinnyLove ervoor dat je je veel sneller en langer verzadigd zal voelen (6). Dat betekent in mensentaal dat je veel minder vaak en echt veel minder honger zal hebben.

Kortom, SkinnyLove neemt het moeilijkste deel van het werk van je over. Jij hoeft het enkel dagelijks, naast je maaltijden, op te drinken!

 

Voetnoten bij deze tekst
 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0955286315000558
 2. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2213858715003678
 3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jgs.13376