Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
5 Dingen die elke vrouw zou moeten weten over het kwijtspelen van gewicht na een zwangerschap

5 Dingen die elke vrouw zou moeten weten over het kwijtspelen van gewicht na een zwangerschap

Na negen maanden in een voortdurend veranderend lichaam te hebben gezeten, ben je blij om eindelijk je baby te ontmoeten en jouw #MomLife te omhelzen. Tegelijkertijd zijn er ook die post zwangerschapskilo's die er  plots af 'moeten'. Bekijk het vooral realistisch: dit zijn de 5 dingen die elke vrouw zou moeten weten over het kwijtspelen van gewicht na een zwangerschap.

1. Borstvoeding geven verbrandt calorieën, maar is geen dieet

Zie borstvoeding niet als een dieet om zo rap mogelijk terug op je oude gewicht te komen. Je moet 400 tot 500 calorieën extra tot je nemen om je melkproductie op gang te houden.Helpt borstvoeding om zwangerschapskilo's kwijt te raken? Ongeveer tweederde van die extra calorieën moet komen van voedsel dat je eet. De rest wordt verbrand door het extra gewicht dat je kreeg toen je zwanger was. Wanneer je een gezond, goed uitgebalanceerd voedingspatroon hebt, zul je op een natuurlijke manier gewicht verliezen tijdens het geven van borstvoeding. Denk niet dat je sneller kunt afvallen door het verminderen van calorieën. Als je minder dan 1.800 calorieën per dag eet, kan dat je melkaanvoer belemmeren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je je waarschijnlijk uitgeput zult voelen.

2. Je mommy tummy heeft niets te maken met je baarmoeder

Je hebt misschien gehoord dat je niets kunt doen aan een postpartum buikje, omdat je baarmoeder zich tijdens de zwangerschap heeft uitgerekt. Het klopt dat je baarmoeder is uitgerekt en gegroeid om je baby te kunnen laten groeien. Maar zes weken na de bevalling zal deze weer zijn ingekrompen tot normale grootte - die ongeveer de grootte en de vorm van een peer heeft.Post zwangerschapsbuik? Zo kom je ervan af Dus als je een week, een maand en misschien zelfs een jaar na de geboorte van je baby nog steeds een post zwangerschapsbuik hebt, is dat het opgeslagen vet dat je tijdens je zwangerschap hebt opgedaan en dat je lichaam vasthoudt.

Lees: Post zwangerschapsbuik? Zo kom je ervan af

3. Het kost tijd

De kans is groot dat je iemand kent die een paar weken nadat ze mama is geworden, weer in haar skinnyjeans paste. Of je volgt die super-fit mama's op Instagram die dagen na de bevalling terug in hun bikini poseren. Maar je kent waarschijnlijk óók iemand die gefrustreerd is door hoe lang na de bevalling ze al bezig is met het kwijtspelen van haar zwangerschapskilo's.

In principe is er geen vast tijdschema voor het verliezen van zwangerschapskilo's en het is nu eenmaal een feit dat, hoe meer je tijdens je zwangerschap bent bijgekomen, hoe langer het zal duren om het te verliezen. Het cliché '9 maanden op, 9 maanden af' is waar dus geef je lichaam rustig de tijd om weer op een gezond gewicht te komen.

4. Het gewichtsverliesplateau

Weken of maanden nadat je een deel van je zwangerschapskilo's hebt kwijtgespeeld, heeft je lichaam ineens zoiets van, "Uh, stop!" Met andere woorden, je metabolisme vertraagt wanneer je gewicht verliest. vrouwen moeilijker afvallenEn als de calorieën die je eet overeenkomen met de calorieën die je verbrandt, kan je geconfronteerd worden met een gewichtsplateau. Dit plateau is een normale reactie en de laatste vijf kilo die je wilt verliezen kunnen daardoor het langst duren.

 

 

5. Je kunt gemakkelijk naar een gezonde levensstijl gaan

 Je bent uitgeput en probeert nog steeds het surreële feit dat je nu een mama bent te beseffen. Dus misschien zorg je niet zo goed voor jezelf of eet je niet zo goed als je zou moeten doen. In plaats van je er schuldig over te voelen - of er ten onrechte van uit te gaan dat hoe je er uit ziet en je je voelt niet meer belangrijk is - kun je ook je levensstijl op een gemakkelijke manier aanpassen.

De tijd en moeite nemen om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten, is een grote investering die jarenlang zijn vruchten zal afwerpen in het voorkomen van diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en vele andere ernstige medische aandoeningen. Of je nu naar terug gaat naar je oude gewicht van voor je zwangerschap, of er iets boven blijft steken, je uiteindelijke doel is om je goed te voelen en er lang voor je kind te zijn.

Met SkinnyLove kan je op terug op die roze wolk gaan zitten en speel je die zwangerschapskilo’s zonder dieet kwijt. SkinnyLove is een dubbele vetverbrander² dankzij natuurlijke ingrediënten en stimuleert je vetmetabolisme¹ . Zo verander je in geen tijd van een Tummy Mommy in een Yummy Mommy!

 

Lees alles over zwangerschapskilo's

 

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"