Doorgaan naar inhoud
5 redenen waarom je die zwangerschapskilo's niet kwijtspeelt

5 redenen waarom je die zwangerschapskilo's niet kwijtspeelt

Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren. Dat is wat er vaak wordt gezegd. Maar voor veel nieuwe mama's kan het frustrerend zijn om die zwangerschapskilo's zo lang bij zich te dragen. Ben je al (bijna) negen maanden verder en plakt dat extra gewicht nog steeds aan je ? Lees dan even deze 5 redenen waarom je die zwangerschapskilo's niet kwijtspeelt.

Gewichtsverlies na je zwangerschap verloopt voor elke vrouw anders. Wanneer en óf je weer op je oude gewicht komt, is moeilijk te zeggen. Dat hangt onder andere af van het aantal kilo’s dat je bij bent gekomen, of je lichaam al is hersteld en of je borstvoeding geeft.

5 redenen waarom je die zwangerschapskilo's niet kwijtspeelt

Je lichaam is nog aan het herstellen

zwangerschapskilo's

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Geef het die tijd. Je lichaam was overbelast tijdens de zwangerschap, en dat verdwijnt niet zomaar. Heb dus geduld, het is geen race. Je hebt net een baby op de wereld gezet. Gun jezelf de tijd.

Je eet te weinig 

fibromyalgie voedingMinder eten in de hoop om zwangerschapskilo's kwijt te spelen, klinkt misschien als de way to go, maar dat is het niet. Als je niet genoeg voedsel eet, zal je lichaam vet opslaan. Plan maaltijden vooruit  en zorg ervoor dat je voldoende uitgebalanceerd voedsel eet, in plaats van handig verpakt voedsel dat meestal vol zit met verborgen suikers. Wanneer je borstvoeding geeft, is dit niet het moment om eender welk dieet te proberen, omdat je zeker moet zijn dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt voor zowel jezelf als voor je baby.

Je drinkt te weinig

water drinkenZorg er voor dat je gehydrateerd blijft. De meeste vrouwen drinken niet voldoende. Als je voldoende drinkt, zal je minder snel te veel eten. Wanneer je SkinnyLove drinkt, krijg je -naast voldoende vocht- ook nog eens krachtige kruidenextracten, prebiotische voedingsvezels en fruitvezels binnen.  

Je bent moe en gestresseerd

zwangerschapskilo's moe

Zodra je voorzichtig van die wolk stapt, zal je zien dat het leven als nieuwe mama niet altijd evident is. Je bent moe van de gebroken nachten en komt weinig aan jezelf toe, waardoor je misschien sneller naar ongezond comfort food zal grijpen in plaats van te kiezen voor gezonde maaltijden. Bovendien heb je al die maanden de wijn en steak frites aan je voorbij moeten laten gaan. Wanneer je gestresseerd bent en niet slaapt, heeft dat invloed heeft op je gewicht. Gebrek aan slaap zorgt er ook voor dat je energie laag is. Probeer een positieve kijk te hebben op alles wat nieuw is in je leven. Het kan stressvol zijn, maar probeer ervan te genieten. Neem pauzes en rust. Je moet ook goed voor jezelf zorgen.

Een product als SleepDust kan je hierbij helpen. Neem SleepDust ongeveer 30 minuten voor je gaat slapen, het ondersteunt een goede nachtrust, een diepe ontspanning en weldoende slaap.

Je sport te veel

Te veel en te snel starten met sporten kan leiden tot bekkenproblemen of overbelasting. Gun je lichaam ten minste zes tot acht weken rust en herstel. Erken dat je lichaam is veranderd, en haast je niet. Doe rustig aan met bewegen, en eet gezond.

Belangrijk wanneer je borstvoeding geeft

Geef je borstvoeding? Dan is afvallen momenteel niet aan de orde. Geniet met volle teugen van deze bijzondere periode, je hebt daarna alle tijd van de wereld om met behulp van SkinnyLove vlot de zwangerschapskilo’s weer kwijt te spelen.

Zwangerschapskilo's en SkinnyLove

Je bent uitgeput en probeert nog steeds het surreële feit dat je nu een mama bent te beseffen. Dus misschien zorg je niet zo goed voor jezelf of eet je niet zo goed als je zou moeten doen. In plaats van je er schuldig over te voelen - of er ten onrechte van uit te gaan dat hoe je er uit ziet en je je voelt niet meer belangrijk is - kun je ook je levensstijl op een gemakkelijke manier aanpassen.

Of je nu naar terug gaat naar je oude gewicht van voor je zwangerschap, of er iets boven blijft steken, je uiteindelijke doel is om je goed te voelen en er lang voor je kind te zijn.

Met SkinnyLove kan je op terug op die roze wolk gaan zitten en speel je die zwangerschapskilo’s zonder dieet kwijt¹ . SkinnyLove is een dubbele vetverbrander²  dankzij natuurlijke ingrediënten en stimuleert je vetmetabolisme². Zo verander je in geen tijd van een Tummy Mommy in een Yummy Mommy!

Lees meer over zwangerschapskilo's


    Vorig artikel Waarom kom ik bij na mijn bevalling?
    Volgend artikel Helpt borstvoeding om zwangerschapskilo's kwijt te raken?