Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
De kracht van de ingrediënten: goji bessen

De kracht van de ingrediënten: goji bessen

Goji bessen zijn kleine rode vruchten boordevol antioxidanten en krachtige medicinale eigenschappen. Dit superfood is niet alleen geweldig voor het toevoegen van een mooie kleur op je bord, maar ook heerlijk en vol van smaak.

Gojibessen (Lycium barbarum), ook wel wolfsbessen genoemd, komen oorspronkelijk uit Azië. Bekend om hun zoete, lichtzure smaak en rode kleur, worden ze al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt. Er wordt zelfs beweerd dat ze de tekenen van veroudering vertragen, de ogen gezond houden en de lever, nieren en longen versterken*.

Voor mannen zijn goji bessen ook nog eens echt superfood, omdat ze de potentie kunnen verhogen. 

Dankzij hun groeiende populariteit, worden goji bessen ook vaak gebruikt in gezonde voedingsmiddelen, samen met kruiden en natuurlijke extracten. Zo worden goji bessen verwerkt in de Craving killer party mix, de Craving killer choc mix en de SkinnyLove bar Beauty Boost

Goji bessen zitten vol met belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten. Bovendien kunnen ze de immuunfunctie en een gezond gezichtsvermogen ondersteunen.

Goji bessen eten

goji bessenGoji bessen zijn verkrijgbaar in gedroogde vorm. Je kunt ze over vers fruit strooien, toevoegen aan een warme tas SkinnyLove, salade's of los als snack eten. Om ze zachter te maken, kun je gedroogde goji bessen een paar minuten laten weken. Dan zijn goji bessen een geweldige toevoeging aan pastasauzen en door roerbakgerechten.

 

Lees ook: Zo kies je de juiste olijfolie voor een gezond gewicht

*Bron: US National Library of Medicine
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"