Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
3 tips & tricks voor emo-eters

3 tips & tricks voor emo-eters

Je moet verstaan dat emo-eten helemaal niet erg is en dat je niet abnormaal bent als je dat hebt. Je hebt een zacht en lief karakter. Jammer genoeg is emo-eten ook vaak gelinkt aan ongezonde zoute en zoete snacks. Goed voor de lijn is dat natuurlijk niet. Hieronder vind je 3 tips & tricks in verband emotioneel eten. 

Lees snel verder en verander je leven!

Waarom beïnvloeden emoties jouw eetgedrag?

traag afvallen

Als je je slecht voelt kan comfort food helpen. Dat eten leidt je af van de negatieve gedachten en 'dempt' je gevoelens. Je vindt er troost in. Niet alleen negatieve emoties, ook positieve emoties hebben een invloed op je eetgedrag. Zo associëren we bijvoorbeeld huwelijken en feestjes met veel en eten. Die afleiding werkt misschien wel, maar op héél korte termijn. Jouw problemen zijn niet opgelost en de volgende dag ervaar je ze opnieuw. Weet dat dit jou niet tot een slecht persoon maakt, iedereen maakt het mee. We zijn mensen die niet op karakter leven, maar die eerder lief zijn voor zichzelf. We happen letterlijk toe wanneer er iets uitdagend op hun pad komt.  

Gelukkig bestaat er een oplossing… Ken jij Alain Indria zijn ervaring met emo-eten al? Zeven jaar geleden startte hij met SkinnyLove, er ging geen dag voorbij zonder dat hij een zak chips, chocolade of koekjes at. Hij is altijd al een emo-eter geweest. En op stresserende momenten liep hij zelfs naar de nachtwinkel om de grootste zak chips en Haribo’s te kopen…

Vanaf de vierde dag met SkinnyLove voelde hij dat de craving wegebde – en dat is zo gebleven, maar natuurlijk is ons lichaam zo verslaafd dat het af en toe wel terug opkwam. Het heeft dan ook 2,5 jaar geduurd voor hij van deze emo-cravings volledig af was!  

Wij geven jou hier enkele tips om beter om te gaan met emotioneel eten. Het is makkelijker dan je zou denken…

1. Wees bewust van wat je eet

metabolisme verbetert je metabolisme

We eten niet alleen als we honger hebben, maar ook om onszelf te belonen. Het gebeurt vaker dan je denkt. Als beloning ga je sneller onbewust naar suikerrijke dranken grijpen of veel eten. Daar word je ongelofelijk dik van. Maar als je bewust wordt van wat je in je lichaam stopt, zal je snel het resultaat merken.

Denk bijvoorbeeld aan onze SkinnyLove kuren en hongerstillende⁹ SkinnyLove bars. Die bars helpen je om cravings tegen te gaan en je gaat je er sneller verzadigd door voelen⁹. Als je jezelf hiermee beloont, doe je in principe niets verkeerd.

2. Bepaal je echte behoefte

traag afvallen

Welke behoefte temper jij met emotioneel eten? Voel je je eenzaam? Bel iemand op. Ben je verdrietig? Kijk een leuke film. Heb je ruzie met iemand? Praat het uit. Met andere woorden: probeer je problemen effectief op te lossen in plaats van jezelf goed proberen te laten voelen met eten. Als dat moeilijk is voor jou op dit moment, vervang je gewoon je huidig comfort food door een betere variant voor je gewicht en lichaam. Zoals onze SkinnyLove crackers met heerlijke Skinny Spreads, perfecte snacks voor ieder moment van de dag! Luister naar je lichaam en leer voelen wat je nodig hebt.  

Lees ook

3. Eet voldoende

Het is natuurlijk belangrijk dat je doorheen de dag voldoende eet. Zo heb je automatisch minder honger als de emoties je overmannen. Alain raadt aan om vijf keer per dag iets klein te eten. Zo kan je bijvoorbeeld een chocolade speculooskoekje soppen in je tas met warme gele SkinnyLove. Dat koekje is ongelofelijk lekker én bovendien hongerstillend⁹. Je drinkt daarnaast natuurlijk ook nog je SkinnyLove op waardoor je smaakprofiel veranderd! Voor de rest van de maaltijden kan je afwisselen met verschillende soorten groenten of andere SkinnyLove proof snacks.  

 Lees ook: De basisregels voor een gezond gewicht

Als je je wat minder voelt en je krijgt de drang om toe te geven aan je emo-craving, grijp dan direct naar je shaker. Schudden en drinken helpt jou ongetwijfeld. Maar onthoud dat ieder persoon en ieder lichaam anders is. De ene komt toe met 3 schepjes SkinnyLove, de andere heeft er 4 nodig. Onthoud dat 3 tot 4 schepjes een must zijn om af te slanken.

Vorig artikel Groen Innoveren: Hoe Lombardia Food Creator de Toekomst van Duurzaamheid Vormgeeft
Volgend artikel SkinnyLove verpakt al jouw pakketten op een duurzame manier