Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Groen Innoveren: Hoe Lombardia Food Creator de Toekomst van Duurzaamheid Vormgeeft

Groen Innoveren: Hoe Lombardia Food Creator de Toekomst van Duurzaamheid Vormgeeft

Welkom bij Lombardia Food Creator, ons warme familiebedrijf genesteld in het hart van de Antwerpse regio. Allicht kent u ons al van onze geliefde merken SkinnyLove en GingerLove.

Al sinds 1972 zetten we ons in voor duurzaamheid, lang voordat het een modewoord werd. Vandaag de dag zetten we deze traditie voort en zijn we verheugd aan te kondigen dat we ons hebben aangesloten bij het baanbrekende CULT-project.

Wat is het CULT-project?

Het CULT-project is een initiatief van ULaaDS (Urban-Logistics as an On Demand Service) en o.a. Alex Van Breedam, professor duurzame logistiek.

Grote namen zoals Danone, Delhaize, Telenet, Proximus, Jacobs Douwe-Egberts en Schoenen Torfs doen hieraan mee. Ook wij als familiebedrijf tussen deze groten dus! Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel voeren bij Lombardia Food Creator.

Het initiatief is gericht op het verminderen van verkeersoverlast en uitstoot in stadscentra. Door gebruik te maken van elektrische voertuigen en cargofietsen, streven we naar een gezondere, duurzamere stad.

 

Lombardia Food Creator's Rol in CULT

Bij Lombardia Food Creator zetten we ons in om onze leveringen zo groen mogelijk te maken. We kiezen voor elektrische voertuigen en cargofietsen en organiseren onze logistiek efficiënter. Elk pakketje dat we versturen, is een stap dichter bij een groenere toekomst. 

Recente Duurzaamheidsinitiatieven van Lombardia Food Creator

We hebben onlangs onze verpakkingen overgeschakeld naar karton, wat leidde tot een vermindering van 83% in het gebruik van plastic. Onze verpakkingsmethoden zijn nu volledig recycleerbaar, en we gebruiken oud karton als opvulmateriaal, wat resulteert in een vermindering van 75% in het gebruik van nieuw karton.

 

De Filosofie van Lombardia Food Creator

Onze filosofie "Peace & Love for people and planet" staat centraal in alles wat we doen. We kiezen voor ingrediënten en productiemethoden die veilig en duurzaam zijn, en weigeren compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit en ethiek.

 

Samen op Weg naar een Groenere Toekomst

Onze betrokkenheid bij het CULT-project en onze duurzaamheidsmissie weerspiegelen de kernwaarden van Lombardia Food Creator. Door bewust te kiezen voor duurzame producten en merken zoals de onze, draagt ook u bij aan een groenere toekomst.

Volgend artikel 3 tips & tricks voor emo-eters