Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Lombardia Food Creator komt binnen in de top 3 'Trends Kleine Gazellen'

Lombardia Food Creator komt binnen in de top 3 'Trends Kleine Gazellen'

Het magazine Trends stelt elk jaar de rangschikking op van de snelst groeiende bedrijven, 'de Trends Gazellen'. Dit jaar komt Lombardia Food Creator nv met stip binnen in de top 3 van de Kleine Gazellen! Hoe een familiebedrijf steeds groeit zonder toegevingen te doen.

In amper enkele jaren groeide Lombardia  uit tot een toonaangevende producent van duurzame en gezonde voeding in ons land. 

Familiebedrijf

Lombardia Food Creator nv is een echt familiebedrijf. Alain en Alida Indria runnen vandaag de dag deze KMO, maar het gaat veel verder terug. In 1972 opende mama Odette een kleine bio-dieetwinkel in Antwerpen: Lombardia, waar Alain opgroeide. Na een professionele surfcarrière in Californië en op Hawaii, hernieuwde Alain de winkel en maakte er een vegan en vegetarisch eethuis van, dat dé place to be werd voor bezoekers uit binnen-en buitenland.

Alain: "Mijn liefde voor en kennis van gezonde en biologische voeding heb ik van mijn mama meegekregen" 

De speciale gemberthee GingerLove is geboren in Lombardia. En in 2015 kwam daar SkinnyLove bij, het 100% natuurlijke en efficiënte afslankmiddel dat Alain in eerste instantie voor zichzelf ontwikkelde. Het was zijn vrouw Alida die hem aanspoorde SkinnyLove op de markt te brengen. Als CEO is Alida de drijvende kracht achter het bedrijf, dat inmiddels zo'n 20 medewerkers en een resum aan gezonde SkinnyLove Proof producten telt. 

Lokaal ondernemen

De producten van Lombardia worden gecreëerd, geproduceerd en verpakt in België. Er wordt gewerkt met exotische ingrediënten van de beste, meest natuurlijke en biologische kwaliteit, dus die komen uiteraard niet allemaal van Belgische of Europese velden. Maar als er een kwalitatieve lokale optie is, wordt daar resoluut voor gekozen. Alle producten worden bovendien zelf geproduceerd in Kontich.

Kwaliteit boven toegevingen

Alain: "Ik weiger toegevingen te doen als het gaat om de ingrediënten die wij gebruiken voor onze producten. Goedkope, ongezonde brol komt er bij ons niet in! Bij SkinnyLove zijn we zeer trots op onze biologische productie. Zoveel mogelijk agrarische ingrediënten zijn van biologisch gecontroleerde teelt. Onze producten worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Geen chemische, gemanipuleerde of artificiële toestanden. Het lijkt allemaal heel logisch, maar als je het gros van onze voedselproductie – die niet biologisch werd gecertificeerd – erop nakijkt, merk je al snel dat dit helemaal niet meer zo evident is."

Lees meer: Liefde voor de planeet in de producten

Enthousiast team

De groei en succes van Lombardia is - naast de drijvende en creatieve kracht van Alida en Alain- mede te danken aan een klein en enthousiast team van medewerkers, welke stuk voor stuk zeer betrokken zijn en voor de volle 100% achter de filosofie en producten van Lombardia staan. Samen sneller groeien, dat is de enige manier!

Foto: Trends Magazine
Vorig artikel GVA: "SkinnyLove bouwt vanuit Kontich aan imperium gezonde voeding"
Volgend artikel Ben je zwanger? Dan wordt gezond eten steeds moeilijker