Gegrilde watermeloen met feta en rucola
Vandaag is het watermeloendag! Ja, zo een dag bestaat. Reden genoeg om dit zalig zomers fruit eens in het zonnetje te zetten. Wel eens een watermeloen gegrild? Heerlijk met feta en rucola. Apéro bites of crackers erbij en je hebt een volwaardige zomerse maaltijd. Nu het zonnetje nog..
Wist je dat?
Watermeloenen bestaan voor 92% uit water, maar dit verfrissende fruit zit ook boordevol voedingsstoffen. Elke sappige hap bevat grote hoeveelheden vitamine A, B6 en C, veel lycopeen, antioxidanten en aminozuren. Oh ja, en ook een beetje kalium, goed voor de vochtbalans in je lichaam en de bloeddruk.
Gegrilde watermeloen met feta en rucola
Ingrediënten*
2 personen
- stuk watermeloen van ca. 1,2 kg
- 3 el SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
- 1 el balsamico azijn
- 100 gr schapenfeta
- 1 flinke hand rucola
- 1 kleine rode ui, in ringen
- sap van 1 citroen
- pompoenpitten (optioneel)
- peper
- Herbamare kruidenzout, in winkelmandje>>
Extra nodig: barbecue of grillpan**
Zo doe je dat
Leg de rode uiringen in het citroensap en zet apart. Zo zorg je ervoor dat de scherpe smaak van de ui afgaat.
Snijd de watermeloen in plakken van ongeveer 2-3 centimeter dik. Snijd de plakken in punten.
Verwarm de barbecue of grillpan.
Bestrijk de watermeloen met de olijfolie aan beide kanten. Grill op de barbecue of grillpan tot je grillstrepen ziet, ongeveer 5 minuten. Draai de watermeloen om en herhaal bij de andere kant.
Meng de rucola met de balsamico azijn. Breng op smaak met peper en een beetje kruidenzout.
Leg de watermeloen op een grote schaal en breng op smaak met zwarte peper.
Verbrokkel de feta over de watermeloen en top met de rucola en de rode ui. Garneer eventueel met pompoenpitten.
Ook lekker: Fruitspiesjes op de barbecue
* Kies liefst voor biologische producten
** Geen barbecue of grillpan? Dit recept is ook heel lekker zonder de watermeloen te grillen