Lekker voor erbij: courgette met munt en knoflook
De courgette is een veelzijdige groente waar je veel kanten mee op kunt. Neem nu dit bijgerecht van gebakken courgette met munt en knoflook: om duimen en vingers bij af te likken.
Courgette met munt en knoflook
Ingrediënten*
2 personen
- 2 kleine courgettes of 1 grote
- 2 takjes munt, blaadjes grof gehakt
- 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kl azijn (witte balsamico, rode wijnazijn, wat je in huis hebt)
- SkinnyLove olijfolie, in winkelmandje>>
- peper en (kruiden)zout
- pijnboompitjes (optioneel), in winkelmandje>>
Zo doe je dat
Snijd de courgettes in plakken van 1 centimeter dik.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de schijfjes courgette in porties: ze mogen niet op elkaar liggen,
Laat ze langzaam goudbruin bakken aan beide zijden en keer ze regelmatig om.
Leg de gebakken courgette op een bord en bak de volgende portie.
Zodra alle courgette mooi goudbruin is, voeg je alle plakjes toe aan de pan, samen met de knoflook. Schep even door en bak 1 minuut de knoflook mee. Voeg de azijn toe. Strooi er wat zout en peper over en de munt met eventueel de pijnboompitjes. Serveer direct.
Extra tip: ook lekker met stukjes feta.
* kies voor biologische producten