Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Shakshuka met feta en kasha (pittige tomatensaus)

Shakshuka met feta en kasha (pittige tomatensaus)

Shak.. wadde?! Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht tomaten en paprika. Normaal gezien wordt deze gemaakt met gepocheerde eieren, maar wij maakten 'm SkinnyLove Proof door deze te vervangen door feta. 

Kasha is gepelde en geroosterde boekweit. Je kunt kasha koken en gebruiken als alternatief voor rijst. Kasha kan ook puur gegeten worden. Lekker knapperig over en slaatje, bijvoorbeeld. 

Shakshuka met feta en kasha

Ingrediënten*

2 personen

Zo doe je dat

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de look en paprika samen met de Super Chili Spread, Spicy Tomato, kruidenmix en een snuifje zout. Bak ongeveer 10 minuten totdat de paprika zacht is. Roer regelmatig.

Voeg dan de tomatenpuree toe, breng aan de kook en laat nog 10 minuutjes zachtjes koken.

Roer de laatste 5 minuten de kasha erdoor. De kasha heeft dan nog een flinke beet. Mocht je het graag zachter eten, kook het dan wat langer mee. 

Brokkel de feta over erover met de verse koriander en serveer direct.

* Koop liefst biologisch

Ook lekker: 

De SkinnyLove Community

Goesting in meer lekkere recepten van SkinnyLovers of wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

 

Vorig artikel SkinnyLove Hamburgersalade
Volgend artikel SkinnyLove Proof: vegan nasi met gepofte mais