SkinnyLove proof recept: parelgerst met kip, broccoli en paprika
Een zalig SkinnyLove proof gerechtje met parelgerst, kip en knapperige groenten. Heel gemakkelijk te maken, dus ideaal voor een doordeweekse dag!
SkinnyLove proof recept: parelgerst met kip, broccoli en paprika
Ingrediënten2 personen
- 200 gram parelgerst, in winkelmandje>>
- 200 gram biologische kipfilet, in stukjes
- SkinnyLove olijfolie look chili gember, in winkelmandje>>
- 1/2 broccoli
- 2 rode paprika's, in repen gesneden
- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- sap van 1 limoen
- 2 eetlepels shoyu, in winkelmandje>>
- een mespunt Ginger BLAST, in winkelmandje>>
- peper
- kruidenzout in winkelmandje>>
Bereidingswijze
Kook de parelgerst zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 2 minuten in water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
Bak de stukjes kip in een wok of hapjespan in de olijfolie en kruid met de Ginger Blast, peper en kruidenzout. Schep de paprika erbij en bak 2 minuten mee op hoog vuur.
Voeg de broccoli erbij. Overgiet met het limoensap en shoyu. Roer nog enkele minuten tot de broccoli weer warm is.
Serveer samen met de parelgerst en de lente-ui.
Tip:
- bak de groenten zeker niet te lang mee: zo blijven ze lekker knapperig en laat je je maag goed sporten!
- in plaats van parelgerst, kun je ook kiezen voor (een restje) volle rijst, boekweit of gierst.
Ook lekker SkinnyLove proof: pittige boekweitpasta met tijgergarnalen