Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Slank aperitiefhapje: pimientos de padrón (gegrilde Spaanse pepers)

Slank aperitiefhapje: pimientos de padrón (gegrilde Spaanse pepers)

Het weekend vraagt om lekkere aperitiefhapjes! Wij kiezen voor een slank aperitiefhapje om bij een lekkere mocktail te serveren. Heb je geen idee hoe je aan een slank aperitiefhapje moet beginnen? We got you!

Pimientos de padrón zijn een echte Spaanse delicatesse en worden vaak geserveerd als tapas. Het zijn Spaanse pepers, maar geen zorgen, ze zijn mild van smaak (vergelijk het met paprika). Alhoewel er af en toe wel eentje kan tussen zitten die pikant afsmaakt, leuke verrassing, toch? 

Piementos de padrón

Ingredienten

Zo doe je dat

Was de pepers en dep ze  droog.

Laat de olijfolie goed heet worden in een pan.

Schep de pimientos gedurende 5 minuten om op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat ze donkere ‘blaren’ krijgen en iets verschrompelen.

Bestrooi de pimientos de padrón met zeezout. 

Ook lekker bij: gegrilde sardines van de grill of barbecue

pimientos

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham