Slank aperitiefhapje: pimientos de padrón (gegrilde Spaanse pepers)
Het weekend vraagt om lekkere aperitiefhapjes! Wij kiezen voor een slank aperitiefhapje om bij een lekkere mocktail te serveren. Heb je geen idee hoe je aan een slank aperitiefhapje moet beginnen? We got you!
Pimientos de padrón zijn een echte Spaanse delicatesse en worden vaak geserveerd als tapas. Het zijn Spaanse pepers, maar geen zorgen, ze zijn mild van smaak (vergelijk het met paprika). Alhoewel er af en toe wel eentje kan tussen zitten die pikant afsmaakt, leuke verrassing, toch?
Piementos de padrón
Ingredienten
- 400 gr pimientos
- SkinnyLove olijfolie puur, in winkelmandje>>
- grof zeezout
Zo doe je dat
Was de pepers en dep ze droog.
Laat de olijfolie goed heet worden in een pan.
Schep de pimientos gedurende 5 minuten om op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat ze donkere ‘blaren’ krijgen en iets verschrompelen.
Bestrooi de pimientos de padrón met zeezout.
Ook lekker bij: gegrilde sardines van de grill of barbecue