Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLover recept: gegrilde sardines met salsa salmoriglio van Tom

SkinnyLover recept: gegrilde sardines met salsa salmoriglio van Tom

SkinnyLovers houden van lekker eten. Noem ons gerust bourgondiërs. Dus wie kunnen we het best vragen naar een zalig SkinnyLove proof receptje? Juist, jullie! Wij vroegen SkinnyLover Tom naar een van zijn succesrecepten: gegrilde sardines met salsa salmoriglio.

 

'Tom SkinnyLove sinds 2020' 

 

Gezond en lekker eten maakt dat je geen enkel moment het gevoel hebt dat je iets moet laten staan tijdens jouw weg naar een slank en gezond gewicht. Deze gegrilde sardines met Siciliaanse salsa (of dressing, eigenlijk) van olijfolie, oregano en peterselie zijn hier het perfecte voorbeeld van. 

Tip van Tom: "Je kan de sardines in de grillpan bereiden, maar mijn ervaring is dat de barbecue toch meer smaak toevoegt aan de sardines."

Gegrilde sardines met salsa salmoriglio van SkinnyLover Tom

Ingrediënten*

  • 12-16 verse sardines, in winkelmandje>>
  • flinke scheut SkinnyLove olijfolie puur, in winkelmandje>> 
  • vers sap van 2 citroenen
  • 1 flinke teen knoflook (geperst)
  • 1 ½  tl oregano
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 25 ml heet water
  • 2 el verse peterselie, gesnipperd
  • extra citroenpartjes om te garneren

Zo doe je dat

Neem een kommetje en doe er olijfolie, vers geperst citroensap, beetje warm water, knoflook en oregano in en roer goed door. Breng op smaak met zeezout en peper.

Neem de verse sardines, maak ze schoon (of laat de visboer dat doen). Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenrol. Steek de barbecue aan, niet te heet, besprenkel de sardientjes met olijfolie en een beetje zeezout. Smeer het rooster van de barbecue in met olijfolie, leg de sardines erop en rooster ze om en om in 2 -3 minuten per kant gaar. Beslist niet langer want ze zijn snel gaar. Verdeel de visjes dan over borden, sprenkel er met een eetlepel wat saus over, garneer af met verse peterselie en leg er extra partjes citroen naast. 

Lekker met boekweitpasta met SkinnyLove olijfolie citroen of pompelmoes en piementos de padron (gegrilde zachte Spaanse pepers). 

gegrilde sardines

Over Tom

Tom heeft altijd al een passie voor lekker eten gehad. Hij probeert graag nieuwe gerechtjes uit en haalt zijn inspiratie onder andere uit het boek van Alain: Funky Skinny Food. Voor SkinnyLove -toen hij nog ruim tien kilo zwaarder was- zou Tom nooit vis gegeten hebben, omdat hij daar geen gevuld gevoel bij kreeg. Nu eet hij regelmatig vis en met plezier!

Lees ook: Tom: "Ik sleurde elke dag het gewicht van een grote zak kippenvoer met me mee"

Meer inspiratie of receptjes van Tom of andere tevreden SkinnyLovers? Sluit je dan aan bij  onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen van beginnende en ervaren SkinnyLovers en bovendien persoonlijke tips, tricks én inspiratie van Alain!

NAAR DE SHOP

* Eet liefst, waar mogelijk, biologisch

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham