Doorgaan naar inhoud
Spicy bloemkoolsteaks met halloumi van de bakplaat

Spicy bloemkoolsteaks met halloumi van de bakplaat

Maak het jezelf makkelijk (keep it simple, remember?) en laat de oven het werk doen. Bloemkool en halloumi in de oven, slaatje maken en serveren met (een restje) rijst, sobanoedels, gierst of wat je zelf lekker vindt!

De salade bij deze bloemkoolsteaks dresseren we met frisse SkinnyLove olijfolie citroen en sumak. Sumak is een specerij en smaakmaker uit het Middenoosten. Het smaakt een beetje zoals citrus: het heeft een friszure, kruidige smaak. Je vindt sumak in Middenoosterse winkels. Heb je deze specerij niet in huis, dan kun je ze eventueel vervangen door een scheutje citroensap.

Spicy bloemkoolsteaks met halloumi van de bakplaat

Ingrediënten*

3-4 personen

Voor de bloemkool en halloumi

Voor de salade

  • 1 krop romaine sla, grof gesneden
  • 2 kl sumak (of een extra scheutje citroensap)
  • 2 el SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn

Erbij

Zo doe je dat

Snijd de ui in ringen en meng met de rode wijnazijn. Zet apart.

Zet de oven op middelhoge grillstand.

Snijd de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 3 cm dikte.  Snijd de halloumi in plakken van 0,5 cm.

Besmeer de bloemkool met de olijfolie en de superchili. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 8 tot 10 minuten in de oven. Keer de bloemkool halverwege. 

Meng de sla met de olijfolie en sumak en schep de rode ui erdoor. 

Leg de plakken halloumi bij de bloemkool en grill alles ongeveer 4 minuten tot de halloumi kleurt. 

Serveer met de salade en sobanoedels of rijst. 

Ook lekker:

De SkinnyLove Community

Goesting in meer lekkere recepten van SkinnyLovers of wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

*Kies voor biologische producten, waar mogelijk

Vorig artikel Spicy zalm met paksoi en lente-ui uit de oven
Volgend artikel SkinnyLove pastasalade met tonijn