Doorgaan naar inhoud
Summertime: gepofte rode bieten op de barbecue

Summertime: gepofte rode bieten op de barbecue

We hebben je al verteld dat je heel gemakkelijk zoete aardappel kunt bereiden op de barbecue. Wel, ook rode bieten kun je poffen op de bbq!

Gepofte rode bieten op de barbecue 

Ingrediënten

  • biologische rode zomerbieten 
  • SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
  • versgemalen zwarte peper
  • Herbamare kruidenzout, in winkelmandje>>
  • verse kruiden (bijv. dille, bieslook, peterselie, ...)
  • aluminiumfolie

Zo doe je dat

Was de bieten goed en droog ze af met wat keukenpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en wikkel ze vervolgens één voor één in een stukje aluminiumfolie. 

 

Is de barbecue op temperatuur (± 200 graden)? Leg de ingepakte bieten dan op het rooster en sluit de barbecue met het deksel.

Pof de bieten nu een uur, zodat ze mooi zacht worden. Je kunt dit eventueel testen met een houten prikker. Als deze gemakkelijk door de biet heen gaat, zijn je bieten gaar.

Haal de bieten na een uur van het rooster en pak ze vervolgens voorzichtig uit. Ontdoe de bieten van de schil en snijd ze vervolgens in dunne plakken of partjes. Leg de plakken gepofte biet op een mooi bord of op een serveerplank en bestrooi naar smaak met versgemalen zwarte peper, kruidenzout en verse kruiden.

Lees ook: De ene biet is de andere niet 

Vorig artikel Summertime: gepofte zoete aardappel op de barbecue
Volgend artikel Summertime: zalmpakketjes op de barbecue