Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Tom: "’Ik sleurde elke dag het gewicht van een grote zak kippenvoer met me mee"

Tom: "’Ik sleurde elke dag het gewicht van een grote zak kippenvoer met me mee"

Na jarenlang een crashdieet te hebben gevolgd in de vorm van proteïneshakes, kwam Tom terug 10 kilo bij. Hij besloot te starten met SkinnyLove. Inmiddels is hij ‘het gewicht van een grote zak kippenvoer’ lichter, zoals hij het zelf zegt.
’Ik sleurde het gewicht van een grote zak kippenvoer met me mee’
Tom (37): “Toen ik overgewicht had, zat mijn buik continu in de weg. Als ik in de zetel zat of in de auto reed.. Steeds zat die buik in de weg. Eerder dacht ik nog ‘Ik ben wie ik ben’, maar toen begonnen die buik en die kilo’s mij toch steeds meer te storen. Ik was 30 jaar en besefte dat, naarmate ik ouder werd, het steeds moeilijker zou worden om daarvan af te geraken. Toen bedacht ik dat ik die 25 kilo aan overgewicht hetzelfde is als een grote zak kippenvoer die je steeds met je mee sleurt.. Dat was voor mij de trigger om te starten met afvallen.”
'Ik leefde op drie maaltijdshakes per dag'

Ik dronk maaltijdvervangende shakes en kwam 10 kilo bij

“Ik heb aanzienlijk wat kilo’s kwijtgespeeld door een crashdieet. Ik dronk maaltijd vervangende proteïneshakes, maar ik merkte op een gegeven moment dat mijn gewicht stilletjes aan terug omhoog begon te gaan, tot wel plus 10 kilo. Ik ben iemand die heel graag eet en drinkt, noem mij gerust een bourgondiër. Maar als je op dieet ben, dan mag je dus veel dingen niet meer. En dat houd je maar eventjes vol. Toen ik bezig was met die shakes (via Herbalife), kreeg ik - naast twee- tot driemaal daags een maaltijd vervangende proteïneshake - ook wekelijks coaching. Ik moest dan naar een weging gaan waar je gewicht en omtrek werden gemeten. Wat ik als eerste deed wanneer het resultaat goed was? Onmiddellijk naar een fastfood-keten rijden als beloning. Helemaal niet goed, natuurlijk. Ik leefde jarenlang op een vies smakend drankje en ongezond eten en ik had de hele dag door honger. Ik heb dit drie jaar volgehouden en hoop maar dat het geen blijvende schade aan mijn lichaam heeft aangericht.”
NAAR DE SHOP

’Mijn hemdjes gingen wat minder krap zitten’

Funky Skinny Food

Ik kwam in een boekhandel het boek van Alain -Funky Skinny Food - tegen en heb daar toen wat in gebladerd. Ik heb daar verder niet meer over nagedacht, maar kwam later een advertentie tegen en dacht: ‘Misschien moet ik toch eens gaan zien wat deze man te vertellen heeft.’ Toen ben ik de website van boven tot onder gaan lezen. Ik kon mij wel plaatsen in de filosofie en de persoon van Alain. Ook ik was bijna honderd kilo. Ik ben gestart zonder enige verwachting en dacht: ‘Let’s give it a try’.”

SkinnyLove is een manier van leven die heel gemakkelijk vol te houden is

Als biersommelier ben ik altijd heel bewust bezig met smaken en geuren. Ik merkte daardoor al vrij snel dat mijn smaak door het drinken van SkinnyLove aan het veranderen was. Bepaalde zaken die ik vroeger vrij normaal vond smaken, vind ik nu mierzoet. Mijn smaakpatroon is echt veranderd. Bepaalde smaken ben ik gaan (her)waarderen. Wat ik bijvoorbeeld vroeger echt niet lekker vond, is broccoli. Nu eet ik dat wel heel graag. In het begin raakte ik niet direct kilo’s kwijt. Wel begon ik al rap te merken dat mijn hemdjes wat minder strak gingen zitten. Ik verloor dus eerst centimeters en toen zijn langzaamaan de kilo’s eraf gegaan.
’Als ik naar een feestje ga, hoef ik niet de idioot uit te hangen die van alles niet mag'

Wat ik heel tof vind aan SkinnyLove is dat het een manier van leven is die heel makkelijk vol te houden is. Ik mag terug normaal eten en ik kan bovendien heel veel lekkere dingen eten. Ik ben biersommelier, dus ik nuttig af en toe een glaasje alcohol. Ook dat kan met SkinnyLove. Als je een cheat day houdt of naar een feestje gaat, dan hoef je niet de idioot te gaan uithangen die van alles niet mag en waar speciale zaken voor gemaakt moeten worden. Ik kan gewoon mijn ding blijven doen. Dankzij SkinnyLove geniet ik van het leven, lekker eten én ben ik ook nog eens gezond!”

NAAR DE SHOP

En het SkinnyLove proof kookboek 'Funky Skinny Food'? Dat heeft Tom natuurlijk aangeschaft! "Om receptjes uit te maken en het dient als inspiratie.".

Ook inspiratie nodig? Stop het boek dan in je winkelmandje>> 

De SkinnyLove Community

Ben je benieuwd naar meer ervaringen van SkinnyLovers en wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

 

Vorig artikel Valentine: "Fibromyalgie voelt alsof je tussen een bankschroef hebt gezeten"
Volgend artikel Peter had een BMI van bijna 35: "Ik kende alle snackbars in de provincie"