Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
5 gezonde redenen om warme choco te drinken - én van deze choco val je ook nog eens af!

5 gezonde redenen om warme choco te drinken - én van deze choco val je ook nog eens af!

Een van de populairste winterdranken, warme choco, zit boordevol geweldige voordelen. Het houdt je niet alleen warm tijdens het koude winterseizoen, het kan ook je algemene gezondheid bevorderen.


Chocolade zelf bevat veel krachtige antioxidanten die hartziekten en vroegtijdige veroudering kunnen helpen voorkomen en zelfs het risico op kanker kunnen verminderen, omdat ze vrije radicalen in het lichaam bestrijden. Hoe donkerder de chocolade, hoe meer krachtige antioxidanten hij bevat. Je kunt je echter afvragen of een kop warme chocolademelk net zo gezond is als die reep pure chocolade.

Warme chocolademelk wordt al jaren gebruikt om ziekten te behandelen en slechte stemmingen te bestrijden. Het staat bekend als een speciale gezonde drank uit de 16e tot 19e eeuw, en werd soms ingenomen als medicijn. Tegenwoordig beschouwt men warme choco niet meer als medicijn, maar drinkt men het zelfs meer dan ooit! Er zijn tal van lekkere en gezonde warme chocolademelk recepten die je kunt proberen om te genieten van de volgende gezondheidsvoordelen van het drinken van warme chocolademelk.

MAAR.... de, naar ons weten, aller gezondste choco - waar je ook nog eens van afvalt - is onze SkinnyLove Holiday Booster Winter Chocolate.
Want, die heerlijke choco doet een heleboel goede dingen voor je:

  • Vetverbrandende werking¹
  • Werkt rustgevend en ontspannend²
  • Vermindert het hongergevoel³
  • Versterkt de weerstand⁴

Nog wat voordelen van warme choco te drinken? Lees verder onder de afbeelding.

1

HET BOOST JE HERSENKRACHT

Uit onderzoeken blijkt dat het drinken van warme chocolademelk kan helpen je hersenvermogen te stimuleren en de algehele gezondheid van je hersenen te verbeteren. De flavonoïden in warme chocolademelk verhogen de bloedtoevoer en zuurstof naar je hersenen, waardoor je beter kunt denken. Als je je geheugen een boost wilt geven, probeer dan eens twee koppen warme chocolademelk per dag te drinken. Je verbetert niet alleen je geheugen, maar ook je humeur.

 2

HET BEVAT MEER ANTIOXIDANTEN
Volgens een onderzoek van de Cornell University bevat warme chocolademelk meer antioxidanten dan groene thee en wijn. Bovendien is het drinken van warme chocolademelk een van de lekkerste manieren om de krachtige antioxidanten van chocolade binnen te krijgen. Warme choco bevat iets meer antioxidanten dan een reep chocolade, want die komen vrij bij het opwarmen van de drank.

3

HET VERBETERT JE STEMMING
Chocolade, inclusief warme chocolademelk, is een bekende oppepper. Dit lekkere drankje helpt tegen stress, angst en depressie. Warme chocolademelk stimuleert de afgifte van endorfine, waardoor je stemming verbetert en je je in een handomdraai gelukkiger voelt. Maar het probleem is dat normale warme chocolademelk grote hoeveelheden suiker kan bevatten, wat niet goed is voor je gezondheid. Vandaar onze heerlijke SkinnyLove Holiday Booster Winter Chocolate.

4

HET IS GOED VOOR JE BLOEDVATEN
De flavonoïden in warme chocolademelk zijn goed voor de gezondheid van je slagaders. Flavonoïden verminderen het risico op hart- en vaatziekten door de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten te verbeteren.

5

HET KAN JE HELPEN GEWICHT TE VERLIEZEN
Als je probeert een paar kilo af te vallen, kan het drinken van onze warme Holiday Booster Winter Chocolate je helpen om je afslank doel te bereiken.

Nu je op de hoogte bent van enkele van de beste gezondheidsvoordelen van het drinken van warme chocolademelk, waar wacht je nog op? Haast je en bestel deze fantastische winterdrank.

PS Iemand zei me vanochtend dat die een lekkere chocoladesaus had gemaakt op basis van onze Holiday Booster Winter Chocolate. Yummie!!
Eigenlijk helemaal geen slecht idee om gewone - suikerbom - chocoladesaus hiermee te vervangen. Ik moet helaas nog aan het recept geraken, of het zelf proberen. Mocht jij de Holiday Booster Winter Chocolate al gebruikt hebben om een heerlijke saus te maken, deel het dan in onze community.
Ik denk dat je er velen heel gelukkig mee zal maken!

Vorig artikel Waarom je de allermakkelijkste stap naar het waarmaken van je goede voornemens voor 2023 best nu al zet
Volgend artikel Holiday Boosters van SkinnyLove: feest in je glas, feest voor je lijn