Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Het leed dat menopauze heet: zo geraak je vlotjes de overgang door

Het leed dat menopauze heet: zo geraak je vlotjes de overgang door

Dat je veel ongemak ervaart tijdens de menopauze, hoeft niemand je te vertellen. Naast de welbekende opvliegers, ben je vermoeider, is je huid doffer en als je pech hebt, kom je ook nog eens kilo's bij in de overgang. Het leven van de vrouw is niet eerlijk, vinden wij van SkinnyLove.

Het leed dat menopauze heet

Alsof die 'pauze' an sich al niet vervelend genoeg is, bestaat de menopauze ook nog eens uit drie fases die bij elkaar zo'n tien jaar kunnen duren (hoera!). De perimenopauze is de fase die eigenlijk voorafgaat aan de 'echte' menopauze. Dit is de concrete overgangsfase tussen de vruchtbare en de onvruchtbare periode. Deze fase kan zelfs jaren duren voor je in de echte menopauze belandt. Veranderingen in de menstruatiecyclus en hormonale schommelingen zijn twee kenmerken van deze fase. Opvliegers, slechter slapen en plotse gewichtstoename kunnen hierin al voorkomen. Dit is de fase waarin je de meeste menopauzeklachten ervaart.

Wanneer je na deze eerste fase in de menopauze zelf belandt, is dit de periode waarin je menstruatie plots zal stoppen. De voorraad eicellen die begon te verminderen tijdens de perimenopauze, is nu volledig 'op'. Dit betekent dat je niet meer vruchtbaar bent en dat de productie van oestrogeen en progesteron gestopt wordt. De postmenopauze markeert tot slot het einde van de overgang. Je lichaam is gestabiliseerd en heeft zich aangepast aan het nieuwe normaal, waardoor je langzaam minder overgangsklachten ervaart. 

Zullen we het even hebben over de overgangsklachten?

Ja, gezellig is het niet, maar een slimme meid is maar best voorbereid, toch? Deze nieuwe levensfase met vervelende klachten heeft een grote impact op de levenskwaliteit. 80% van de vrouwen ervaart klachten zoals:

  • Opvliegers en vapeurs
  • Nachtzweten
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid
  • Hormoonschommelingen
  • Minder zin in seks, hoofdpijn
  • Veranderende menstruatiecyclus
  • Hogere cholesterol
  • Hogere bloeddruk.

Allemaal geen leuke neveneffecten, maar wel geruststellend om te weten dat je hier zeker niet alleen in bent. Die impact op de levenskwaliteit uit zich bij elke vrouw op een andere manier. Heb je het gevoel dat je huid er doffer uitziet? Kom je plots bij, terwijl je altijd alles kon eten waar je zin in had zonder één grammetje extra op de weegschaal? Voel je jezelf futloos en vermoeid? Je moet absoluut niet ongerust zijn als vriendinnen van jou bepaalde klachten niet of anders ervaren. Elk lichaam is uniek en transformeert daarom ook op een andere manier tijdens de menopauze. Lees zeker het volgende stuk, want daar heb je echt wat aan.

Creëer een leven waar je van houdt

vlot afvallen tijdens de menopauzeHet is belangrijk om een gezonde balans te vinden. Diëten zijn daarvoor niet de juiste oplossing. Want wees eens eerlijk: werd je daar ooit al écht gelukkig van? Was die 5 kilo die je op een sneltempo verloor, na een vervelend crashdieet (en die er daarna weer terug bijkwamen door het vervelende jojo-effect) echt dat doel waar je naar streefde? De kans dat je hier 'nee' op antwoordt, is groot. Het probleem bij diëten ligt bij het feit dat ze niets veranderen aan jouw levensstijl. Vaak verlies je op een heel snelle manier veel kilo's, om ze daarna weer even snel bij te komen, omdat je terug 'normaal' begint te eten. Dat herwonnen zelfvertrouwen? Dat verdwijnt daardoor al even snel weer mee. Hoog tijd om het roer om te gooien. Vlot afvallen tijdens de menopauze, maar zelfvertrouwen bijkomen? Minder last van kwaaltjes en terug goed in je vel steken? Dat lukt jou dankzij deze gouden tips.

1. Stop met diëten

SkinnyLove ondersteunt je effectief tijdens de menopauze

Door SkinnyLove te drinken loop je opnieuw rond met een mooie en stralende huid, zie je die overtollige kilo's wegsmelten zonder dat ze terugkomen én win je dat zelfvertrouwen eindelijk weer terug. Het beste nieuws? SkinnyLove is geen dieet en je moet er bijna niets voor doen. Elke dag je SkinnyLove in de ochtend en in de namiddag drinken, is voldoende. Deze krachtige en natuurlijke kruidenmengeling voeg je toe aan je water. Vervolgens laat je de kracht van de ingrediënten zijn werk doen. Dat is een eerste stap richting de jij die je graag weer wilt terugzien.

"Ik kwam SkinnyLove tegen en wilde het eens uittesten voor mijn algemene gezondheid. Als leuk side effect merkte ik al snel op dat ik minder opvliegers heb, beter slaap en minder zin heb in alles wat zoet is. Het heeft ook mijn metabolisme opnieuw in gang gezet, wat resulteerde in centimeterverlies én meer energie." - Lika Farine (54) in 'Funky Skinny Food'

2. Gezonde voeding

Als je altijd gezegend was met genen waardoor je nooit echt op je eten moest letten, heb je geluk gehad. Toch is gezonde voeding een belangrijk vertrekpunt om je opnieuw comfortabel te voelen in je lichaam. 

Heb je nooit eerder veel aandacht besteed aan gezonde voeding? Ook dan is er geen reden tot paniek! Naast het drinken van SkinnyLove, kun je ook kiezen uit het brede assortiment SkinnyLove producten. De producten die Alain Indria, de creator van SkinnyLove ontwikkelt sluiten namelijk perfect aan bij jouw nieuwe gezonde levensstijl met SkinnyLove!

Onze producten zijn zuiver, op basis van kwalitatieve ingrediënten, biologisch waar mogelijk en bevatten geen kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen en bewaarmiddelen. Ook (verborgen) suikers of dikmakende natuurlijke zoetmiddelen (zoals vijgen en rozijnen) zul je nooit terugvinden in een product van SkinnyLove.

De SkinnyLove crackers zijn gemaakt van geperste granen. Ze zijn cholesterolverlagend¹⁴ en zorgen voor een langer verzadigd gevoel¹⁰. Ze zijn een heerlijke vervanger voor brood. Ze zijn volwaardig door hun uniek recept met geperste boekweit. SkinnyLove Crackers zitten bomvol gezonde vezels en nutriënten en zorgen ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent.

Geïnteresseerd in deze broodvervangers klik hier

De spreads bevatten geen dikmakende oliën zoals zonnebloem- of raapzaadolie, maar enkel 100% koudgeperste, biologisch gecertifieerde extra vierge olijfolie.

De SkinnyLove bars, craving killers en een aantal spreads zijn ook nog eens hongerstillend⁹ en zorgen voor een langdurig voldaan gevoel zodat je geen last krijgt van cravings⁹.

"Het is belangrijker dan ooit om bewust met voeding om te gaan. Daarom creëerde ik naast SkinnyLove ook een heel assortiment aan SkinnyLove Proof voeding. Het SkinnyLove assortiment staat voor gezond leven, gelijk aan gezond genieten!" - Alain Indria, creator van SkinnyLove
NAAR DE SHOP

3. Boost je immuunsysteem

Heb je direct nood aan een extra vitamine boost? Onze IMMUNITY Booster Extra Strong met echinacea is perfect om jouw immuniteit, de belangrijkste bouwsteen voor een goede gezondheid, te versterken.

4. Zorg voor een goede nachtrust

Niet alleen helpt een goede nachtrust bij het reguleren van de stofwisseling, hormoonhuishouding, en meer. Goed slapen helpt je direct je beter te voelen, te denken en te leven.

Val je moeilijk in slaap? Word je doorheen de nacht regelmatig wakker en kan niet meteen opnieuw inslapen? Neem SleepDust ongeveer 30 minuten voor je gaat slapen, het ondersteunt een goede nachtrust, een diepe ontspanning en weldoende slaap en is 100% natuurlijk

5. Pak die pijnlijke gewrichten aan

Tja, wanneer je ouder wordt, heb je ook vaker last van pijnlijke, stramme spieren en gewrichten. Vooral je kleine gewrichten, zoals die in je handen, hebben last van de dalende hormonen tijdens de periode van de menopauze. Maar ook in je schouders, pols, tenen, knieën, rug en heupen kun je gewrichtspijn krijgen en dat is heel erg vervelend.

Het je nood aan wat extra ondersteuning? Probeer eens de AX1 by Indria.

6. Wij zijn er om jou te helpen

Heb je even een motivatiedip en zie je het niet meer zitten? Neem dan gerust contact op met ons SkinnyLove-team voor dat nodige duwtje in de rug. In onze SkinnyLove community vind je eveneens veel motivatie én inspiratie van andere SkinnyLovers. Daar zal je zien dat je zeker niet alleen staat en de resultaten na een tijdje vanzelf komen, zonder dat je jezelf van alles moet ontzeggen of dat je kwaad wordt op jezelf omdat het 'niet lukt'.

Elk lichaam is anders. Het doel van SkinnyLove is jou helpen om op een duurzame en verantwoorde manier je gezonde gewicht te bereiken¹ en je terug goed te laten voelen. Dat resultaat? Dat is het wachten waard, beloofd.

Vorig artikel Volop genieten van de feestdagen…. en tegelijk vet verbranden en je immuniteit boosten? Klinkt dit te goed om waar te zijn?
Volgend artikel Waarom je NU moet starten met afslanken (nee, niet enkel om terug in je skinny jeans te passen!)