Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Ozempic: helaas niet het nieuwe wondermiddel!

Ozempic: helaas niet het nieuwe wondermiddel!

Ozempic, wat is dat?

Ozempic is een wekelijks in te spuiten geneesmiddel voor volwassenen met type 2-diabetes, dat wordt gebruikt om, in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging, de bloedsuikerspiegel te verbeteren en het risico op ernstige cardiovasculaire aandoeningen zoals een hartaanval, beroerte of overlijden bij volwassenen met type 2-diabetes en bekende hartaandoeningen te verlagen.

(aldus de officiële beschrijving ervan op de website van de makers ervan Novo Nordisk)


Waarom hebben we het hier over Ozempic?

Omdat enkele SkinnyLovers ons daar vragen over gesteld hebben. Vragen als "is dat nu eindelijk het mirakelmiddel waar mensen al lang op hopen?" of "Alain, vind je niet dat ik dat zou moeten proberen?"

Waarom vragen mensen dit? Omdat een studie aangeeft dat behandeling met Ozempic gepaard ging met een gunstige verlaging van het lichaamsgewicht.
(sorry voor de ietwat ambtelijke taal, maar als het over geneesmiddelen gaat blijven we voorzichtig in wat we schrijven)

veel experts reageren sceptisch. “Het is een perfect voorbeeld van wat ik ‘slechte geneeskun­de’ noem”, zei obesitasprofessor Luc Van Gaal

Waarom laat je best geen Ozempic inspuiten?

Een dame deelde onlangs de volgende ervaring met ons (lees het aandachtig, want we vermoeden dat u dit niet wil meemaken):

"Ik heb mij ook dagelijks laten inspuiten met 2 verschillende soorten spuiten (insuline) voor diabetes patiënten. Je wordt daar heel ziek door; ben moeten stoppen. Dat was bij een professor in het UZA die een studie wou uitoefenen met dikke mensen.

Bij men dochter is er op 1 jaar door die spuiten 30 kilo af. Die heeft het experiment volgehouden; zij is nu wel gestopt en moet nu regelmatig braken na het innemen van voedsel. Die kan praktisch niks meer eten. Maar ze is mager en heeft een prachtig lichaam: ze is wel maar 32 jaar ...

Ik wil vermageren maar op een gezonde houdbare manier wil mij niet meer ziek maken."

Lichaamsgewicht neemt weer toe na stoppen met semaglutide (Ozempic)

Uit een onderzoek dat 120 weken duurde (meer dan 2 jaar) bleek dat

Mensen die afvallen tijdens het gebruik van semaglutide (Ozempic) 2,4 mg komen tijdens het eerste jaar na het stoppen van de medicatie minstens tweederde terug bij van wat ze verloren

(bron: Engelse studie die gepubliceerd werd in Diabetes, Obesity and Metabolism)

2 belangrijke redenen om niet aan spullen als Ozempic te beginnen

Ten eerste omdat je moet kiezen dat de rest van je leven alle weken te blijven doen als je slank wil blijven.

Want wat er gebeurt is dat je met zo'n middel hoogstwaarschijnlijk steeds slechtere eetgewoontes zal ontwikkelen. Je loopt bijvoorbeeld een enorme kans om (nog meer) verslaafd te geraken aan suiker en zoetigheden. Want als het geen kwaad kan op korte termijn.... waarom zou je je dan nog inhouden.

Je valt af door de chemische spullen die je wekelijks laat inspuiten.... maar zodra je stopt kom je weer heel snel bij. Omdat je hersenen verslaafd geraken aan suiker en aan slechte gewoontes.

En als dat middel dan plots niet meer beschikbaar is, of je bent het beu elke week opnieuw naar de dokter te moeten om een voorschrift te halen en die spuit te laten zetten..... dan blijf je zitten met die slechte gewoontes.

Daar kan je niets aan doen. Je brein is geprogrammeerd geworden met die foute eetgewoontes.... en de kilo's vliegen er nog sneller terug bij dan dat je ze ooit was verloren.

Maar - ten tweede - heeft zo'n middel natuurlijk een resem mogelijke bijwerkingen. We sommen ze even ter informatie op:

 • huiduitslag
 • jeuk
 • duizeligheid
 • te snelle hartslag
 • ademhalingsmoeilijkheden
 • zwelling in het gelaat, op de lippen, de tong of in de keel
 • veranderingen in uw gezichtsvermogen
 • ongewone stemmingswisselingen, nare gedachten, zoals bijvoorbeeld een neiging om uzelf pijn te doen
 • bonkende hartslag of hartkloppingen
 • veranderingen in uw gezichtsvermogen
 • een licht gevoel in uw hoofd, alsof u flauw zou kunnen vallen
 • tekenen van een schildkliertumor - zwelling of een knobbel in uw hals, problemen met slikken, een hese stem, kortademigheid
 • symptomen van pancreatitis - hevige pijn in uw bovenbuik die zich uitbreidt naar uw rug, misselijkheid met of zonder braken
 • galblaasproblemen - pijn in de bovenbuik, koorts, kleikleurige ontlasting, geelzucht (geel worden van de huid of ogen);
 • lage bloedsuikerspiegel: hoofdpijn, honger, zwakte, zweten, verwarring, prikkelbaarheid, duizeligheid, snelle hartslag, of een gevoel van zenuwachtigheid
 • nierproblemen: zwelling, minder urineren, vermoeid gevoel of kortademigheid
 • buikgriepsymptomen: buikkrampen, braken, gebrek aan eetlust, diarree (kan waterig of bloederig zijn)

Ons advies betreffende producten als Ozempic

Er bestaat geen mirakelmiddel dat je de rest van je van overgewicht af kan helpen zonder dat je slechte gewoontes afleert. Dat is net de reden waarom zoveel mensen problemen hebben om op een gezond gewicht te geraken en vooral dat gezonder gewicht de rest van hun leven zonder extreme discipline te houden.

De top 4 redenen om dewelke de meeste dieetmiddelen of strenge diëten niet werken

1. Je hebt continu honger..... met SkinnyLove niet!

2. je voelt je - omdat je minder mag eten - continu vermoeid.... met SkinnyLove niet!

3. Je ondergaat stress (door het gevoel van dwang).... met SkinnyLove niet!

4. Je hebt continu trek, goesting in 'verkeerde' producten.... met SkinnyLove niet!

Laten we heel eerlijk zijn. Je zal nooit blijvend gewicht verliezen als je continu honger hebt, moe bent, gestrest bent of goesting hebt in dingen die 'niet mogen'.
Klopt, niet?

Maar... alle dieetpillen, programma's (en ook die Ozempic) die je in het verleden hebt geprobeerd, zadelen je met al deze problemen op!
Geen wonder dat die aanpak faalt! Dit is cra- zy! 

SkinnyLove is net daarom uniek en anders dan elk dieetproduct dat je ooit eerder hebt geprobeerd.

Er is echt niets anders als dit. 

Want SkinnyLove:

1. Doet vanzelf je zin in zoet en snoep verdwijnen

2. Stimuleert vanzelf je vetverbranding

3. Laat je honger vanzelf verdwijnen

Alle problemen van andere middelen smelten als sneeuw voor de zon.

Vorig artikel Holiday Boosters van SkinnyLove: feest in je glas, feest voor je lijn
Volgend artikel Waarom ook bij papa de zwangerschapskilo’s blijven kleven: “Ouders zijn beschaamd om hulp in te schakelen”