Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
skinnylove werkt niet

"SkinnyLove werkt niet bij mij"

SkinnyLove werkt niet bij mij. Ik ben al bijna 6 dagen bezig en ik ben nog geen gram afgevallen”. Dat is wat een dame (we noemen haar om redenen van privacy verder K.) tegen Alain, de creator en producent van SkinnyLove, zegt in de SkinnyLove store in Kontich. Ze lijkt tegelijk boos en ontgoocheld te zijn. Lees hier het gesprek tussen Alain en K.

Lees in het gesprek:

  • Waarom K. zegt ”SkinnyLove werkt niet“
  • Hoe Alain hiermee omgaat
  • Welke oplossing Alain biedt
  • Waarom K. aan het einde van het gesprek in de lach schiet.

Vertel eens K., wat is er precies gebeurd?“, vraagt Alain haar.

Wel“, zegt ze, “ik  worstel al meer dan 5 jaar met overgewicht. Dat is begonnen tijdens mijn eerste zwangerschap. Toen ben ik 8 kilo bijgekomen en die zijn er  nooit meer afgeraakt. Van alles heb ik al geprobeerd. Allerlei bekende diëten, proteïneshakes, glutenvrij, het keto-dieet, Weight Watchers en wat allemaal nog meer. Ik verloor gewicht, maar kwam telkens weer terug bij. Soms heb ik mezelf weken aan een stuk gedwongen minder te eten. Pffff. Plezant is anders. En nu, na 6 dagen, kan ik het niet anders zeggen dan SkinnyLove werkt niet. Toch voor mij niet.

Alain: “Om te beginnen ben ik blij dat je me dat komt vertellen. Daar ben ik je dankbaar voor. Want een ander had gewoon gedacht ‘foert’, het spul weggesmeten en alleen slecht over SkinnyLove gesproken. Kom even zitten, drink een glaasje SkinnyLove en we praten erover.

SkinnyLove werkt niet als…. Het verhaal van K.

skinnylove werkt nietK. vertelt  over haar leven en eetgewoontes. “Ik zal beginnen bij het begin. Eigenlijk is mijn zwangerschap de tweede keer in mijn leven dat ik last ben gaan krijgen met mijn gewicht. De eerste keer was tussen m’n 16e en m’n 19e jaar. Jammer genoeg zat ik in een groepje vriendinnen die de gewoonte hadden na elke cinema langs de Quick te gaan om er hamburgers en frietjes te eten. Je weet hoe dat gaat. De vriendinnen gaan er naartoe, bestellen en eten het, dus deed ik mee. Zo ben ik destijds op een jaar tijd 10 kilo bijgekomen. Ik weet niet wat er aan de hand was in mijn hersenen, want het heeft geduurd tot rond mijn 19e verjaardag tot ik besefte dat het met mijn gewicht echt niet de goede richting uitging.

 “En wat heb je toen gedaan?

 “Da’s heel simpel: nooit niet meer naar de Quick geweest. Frietjes geschrapt van mijn menu, ook thuis of op restaurant. Gestopt met chips bij de televisie te eten enz….

En? Wat heeft dat als resultaat gegeven?

Ja, wat denk je? 7 van die 15 kilo (ondertussen waren het er dus al 15) zijn er geleidelijk weer af gegaan. Tot aan mijn zwangerschap dus.

En nu lukt het je al een hele tijd niet meer af te vallen. Zelfs niet de laatste dagen met SkinnyLove. En dus denk je: SkinnyLove werkt niet en ik ga het zeggen tegen Alain.

“Als ik hoor ‘SkinnyLove werkt niet’ dan vraag ik de mensen met me te praten en me veel te vertellen”

Mag ik je een aantal vragen stellen? Werk je buitenshuis? Wat doe je precies? In welke omstandigheden neem jij je SkinnyLove? Hoe regelmatig eet je? Plan je je maaltijden van tevoren? Eet je genoeg fruit en groenten? Ik wil weten of ik aan het einde van dit gesprek tegen je moet zeggen ‘SkinnyLove werkt niet indien enz….’, of dat ik je alsnog op de goede weg kan helpen.

Een drukke job tussen de BV's

Ok, heb je 5 minuutjes? Dan vertel ik je wat ik doe. Ik werk bij een productiehuis. Wij maken programma’s voor televisie. Mijn job is van alles goed skinnylove werkt niette coördineren, zodat wanneer de BV's er zijn en de technische ploeg klaar staat, niets belet dat er opnames zouden kunnen plaatsvinden. Dus sta ik in voor transport van van alles en nog wat, regel ik indien nodig overnachtingen, dat de mensen die de make-up doen er op tijd zijn, dat de mensen van de belichting genoeg stroomvoorzieningen hebben en alles wat daar bij komt kijken. Zelfs de speciale wensen van sommige Bekende Vlamingen moet ik in orde maken (de rider noemen ze dat). Mijn patron is iemand die voor zichzelf zijn dag perfect plant, maar verwacht dat zijn directe omgeving (onder andere ik dus) super flexibel en beschikbaar zou zijn. Het kan gebeuren dat ik onderweg naar een locatie op mijn gsm te lezen krijg dat er nog wat materiaal in het magazijn ligt en dat niemand het transport ervan naar de locatie geregeld heeft. Als ze mij niets zeggen, kan ik het ook niet weten. Dat ken je wel.

"Meestal is het pizza, burgers, worsten, pistolets die een assistent ergens is gaan halen, koffiekoeken en dat soort zaken"

Een super druk leven, want bovendien heb je ook minstens 1 kindje thuis, ik snap het. En hoe zit het met je maaltijden? Eet je op een regelmatige manier? Heb je de mogelijkheid om je maaltijden van tevoren te plannen? Vertel eens.

Nee en nee. Regelmatig eten dat zat er de laatste weken niet in. We zaten volop in de laatste rechte lijn van een productie. Dat is nog chaotischer dan ooit, granola bar want niets kan nog verschoven worden naar later. Het moet af! Dus dan eet ik wanneer ik een hapje van het een of ander kan nemen dat ze op de set hebben staan. Maar het is niet altijd ongezond hoor. Zo hadden we laatst nog lekkere smoothies staan. Maar meestal is het pizza, burgers, worsten, pistolets die een assistent ergens is gaan halen, koffiekoeken en dat soort zaken….

Sorry dat ik je onderbreek, maar dan moeten we niet lang zoeken waarom je tegen me zegt SkinnyLove werkt niet. Je kan niet afvallen als je zo eet. Zelfs niet met SkinnyLove.”

Wat ik nog niet verteld heb is dat ik dan vaak ‘s avonds laat naar huis rijd. Onderweg eet ik dan zulke granolabars. Gezond, want bio en vol met noten.

Alain schiet te hulp

skinnylove werkt nietMaar schat toch. Tot in de zomer van 2015 at ik niets anders dan gezond en bio. Maar wel dingen als havermout, bio speltwafels, biokoekjes en ook zo’n notenbars. Resultaat: mijn gewicht was bijna 100 kilo! Want al die spullen zitten vol energie, vol calorieën en suikers, dat het een te rijke voeding is voor een normaal mens. Da’s allemaal enkel nodig voor een topatleet. Dat combineer jij dan met – sorry dat ik het zo zeg – junk food als maaltijden.

Weet je wat K., ik neem de uitdaging persoonlijk aan. Heb je nu even tijd of wil je hier afspreken op een andere keer? Dan stel ik samen met jou, één op één, een praktisch en perfect haalbaar maaltijdenplan op. Meer nog: ik ga samen met je naar de Bio Planet hier in Lier om een groot deel van de ingrediënten met je te kopen. Bovenop krijg je van mij die dag extra SkinnyLove mee. Zodat je de afslankkuur¹ op een degelijke manier kan doen. Want de laatste 6 dagen, sorry dat ik het zo zeg, heb je jezelf gewoon gesaboteerd…

Ja, maar ik kon niet anders.

skinnylove werkt nietDat snap ik. En ik begrijp dat je dat denkt. Ik dacht vroeger ook dat ik niet anders kon en zelfs gezond bezig was. Maar ik beloof je dat ik:

  • een plan met je uitwerk dat je in alle omstandigheden kan opvolgen,
  • waarbij je nooit honger gaat hebben⁹,
  • waardoor je je beter gaat voelen,
  • beter gaat slapen en….
  • die kilo’s gaat verliezen¹ .

Je moet niets extra bij mij kopen daarvoor. Ik toon je wat je nodig hebt en hoe je heerlijke maaltijden kan plannen ermee, jij koopt wat je wil en waar je het wil. Ik geef je zelfs ons SkinnyLove kookboek cadeau. Daar staan meer dan 50 overheerlijke afslankrecepten in.Deal?

Ja, deal. Ik heb niets te verliezen.

Jawel, die 8 kilo!”  Voor het eerst die dag schaterlacht K.

Je moet me wel één ding beloven. Als het allemaal lukt, en ik ben zeker dat dit gaat gebeuren, dan mag je nooit meer zeggen SkinnyLove werkt niet. OK?

Afgesproken.”

Vorig artikel Medicijnen die verborgen dikmakers zijn
Volgend artikel Nee, je bereikt je droomgewicht in 2023 niet door enkel en alleen een goed voornemen. Er hoort ook een plan en nu een eerste stap zetten bij.