Boekweitrisotto met gegrilde kip
Snel, simpel, gezond én superlekker: SkinnyLove Proof boekweitrisotto met gegrilde kip.
Boekweitrisotto met gegrilde kip
Ingrediënten*
2 personen
- 150 gram boekweit, in winkelmandje>>
- 2 kipfilets
- 1 tot 2 kl Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- SkinnyLove olijfolie puur, in winkelmandje>>
- SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
- verse spinazie
- handje platte peterselie
Zo doe je dat
Kook de boekweit volgens de instructies van de verpakking, waarbij je de groentebouillon aan het kookwater toevoegt.
Snijd de ui en de knoflook heel fijn.
Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie puur en grill ze op middelhoog vuur in een (grill)pan tot ze gaar zijn en bruin kleuren. Snijd ze in plakken.
Doe 1 el olijfolie citroen in een pan en bak op middelhoog vuur de uien met de knoflook glazig.
Voeg een scheutje water toe en zet het vuur iets lager. Bak even om en om.
Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje kruidenzout.
Giet de boekweit af, houd een paar eetlepels van het kookvocht achter. Doe dan de boekweit bij de ui en de knoflook, gevolgd door een paar eetlepels kookvocht. Roer er de spinazie door tot deze begint te slinken.
Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen en schep het vervolgens in 2 diepe borden.
Verdeel de kip en verse peterselie erover.
Serveer met gegrilde groenten uit de oven, gekookte broccoli of andere groenten die je lekker vindt.
Ook lekker:
*Kies, waar mogelijk, altijd voor biologische producten