Doorgaan naar inhoud
Gegrilde koolrabi uit de oven

Gegrilde koolrabi uit de oven

Het is zo'n beetje de favoriete groente van Alain: koolrabi. Hij eet ze het liefst rauw. Is dat nog iets te straf naar jouw smaak? Koolrabi grillen is wat ons betreft de beste manier om kennis te maken met deze groente. 

Gegrilde koolrabi kun je eten als vieruurtje, apéritiefhapje of als onderdeel van je diner (lekker met een gegrild visje en volle rijst, bijvoorbeeld!). 

Gegrilde koolrabi uit de oven

Ingrediënten

* of eender welke smaak olijfolie je lekker vindt

Zo doe je dat

Schil de koolrabi en kook 15 minuten in ruim water met een eetlepel groentebouillon.

Dep droog met een schone theedoek en leg in een ovenschaal.

Geef de koolrabi een flinke plens olijfolie en een royale hoeveelheid peper.

Grill de koolrabi nu 45 minuten (of langer) in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Het is de bedoeling dat je deze heel gemakkelijk kan aansnijden, dus als de koolrabi nog te hard is, grill dan nog langer.

Snijd vervolgens in stukjes en serveer met de spicy tomato spread om te doppen en bestrooi met de Craving Killer party mix. 

Ook lekker:

De SkinnyLove Community

Goesting in meer lekkere recepten van SkinnyLovers of wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

Vorig artikel Lekker simpel: spicy boekweitpasta met garnalen, courgette en look
Volgend artikel Spicy zalm met paksoi en lente-ui uit de oven