Knoflook-limoengarnalen met broccoli en volle rijst
Dit gemakkelijke en gezonde gerechtje is in geen tijd klaar. Knoflook, limoen, sappige garnalen, frisse broccoli en voedzame volle rijst, allemaal samen gemengd in één smakelijke kom. Poepsimpel en super smakelijk!
Het enige dat wat iets meer tijd kost, is het koken van de volle rijst. Daar moet je zo'n 40 minuten voor uittrekken. Maar dan kan je ondertussen mooi de rest voorbereiden en nog even lekker chillen in de zetel. Ook wel lekker na een lange werkdag, toch?
Wil je het snel? Gebruik dan een overschotje rijst, dat je al eerder hebt klaargemaakt.
Lees ook: Wat is mealpreppen? En waarom je het zou moeten doen wanneer je af wilt slanken
Knoflook-limoengarnalen met broccoli en volle rijst
Ingrediënten *
2 personen
- 200 gram volle rijst, in winkelmandje>>
- 1 el SkinnyLove olijfolie citroen, in winkelmandje>>
- 1 el SkinnyLove olijfolie pompelmoes, in winkelmandje>>
- 12 scampi's (gepeld)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 1 broccoli, in roosjes
- kruidenzout, in winkelmandje>>
Zo doe je dat
Per eenheid rijst heb je 1 1/2 eenheid water nodig. Verwarm dit op het hoogste vuur tot de rijst kookt. Wanneer het water begint te dansen, zet je het deksel op de kookpot. Laat gedurende 35 tot 40 minuten koken op een iets lager vuur.
Meng de SkinnyLove olijfolie pompelmoes (of een SkinnyLove olijfolie die je lekker vindt) met het limoensap, de knoflook en een snuifje kruidenzout en marineer de scampi's hier 10 minuten in.
Verwarm de olijfolie citroen in een pan en bak hierin de broccoliroosjes om en om ongeveer 6 minuten tot ze bruin kleuren en beetgaar zijn. Je kunt de roosjes ook eerst 2 minuten in kokend water voorgaren, als je van iets zachtere broccoli houdt.
Verwijder ze uit de pan en bak in dezelfde pan de scampi's met de marinade tot ze mooi roze kleuren (en dus gaar zijn). Schep de broccoli erdoor en serveer met de rijst.
Ook lekker:
* Kies liefst voor biologische producten