Lekker voor erbij: geroosterde pastinaak uit de oven
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Keep it Simple! Er is niets lekkerders en gezonder dan vers, zelfgemaakt eten. Maar... maak het jezelf niet te moeilijk, anders hou je het nooit vol.
Deze geroosterde pastinaak uit de oven is easy peasy om te maken en een zalig bijgerecht voor in de herfst wanneer de pastinaak vol in het seizoen is. Lekker met volle rijst, parelgerst of gierst.
Geroosterde pastinaak uit de oven
Ingrediënten
± 2 porties
- 500 gram biologische pastinaak
- 2 el SkinnyLove olijfolie puur*, in winkelmandje>>
- Herbamare kruidenzout, in winkelmandje>>
- paar takjes rozemarijn
Zo doe je dat
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pastinaken, halveer in de lengte en snijd deze helften ook doormidden in de lengte.
Leg ze in een kom en meng met de olijfolie, rozemarijn en een snuifje peper en kruidenzout.
Spreid de pastinaak uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ongeveer 30-35 minuten gaar en goudbruin bakken in de oven. Schep halverwege de baktijd om
Ook lekker voor erbij:
* Of een andere SkinnyLove olijfolie die je lekker vindt