Lekker voor erbij: pompoenfrietjes
Met groenten kun je zo veel meer dan enkel in een pot water koken. Wij experimenteren wat af met groenten in de keuken! In de rubriek 'Lekker voor erbij' laten wij je zien hoe je verschillende groenten op een lekkere en Skinny Proofmanier kunt bereiden. Dit keer gaan we voor pompoenfrietjes.
Deze pompoenfrietjes zijn lekker zoet, licht gekruid en in de oven gebakken voor een lekkere geroosterde smaak. Serveer ze met een lekker stukje gegrilde kip of kalkoen en (een overschotje) volle rijst.
Ingrediënten*
2 - 3 porties
- 500 gram butternutpompoen, geschild, ontdaan van zaadjes
- 2 el SkinnyLove olijfolie Puur, in winkelmandje>>
- 1 kl Herbamare Kruidenzout, in winkelmandje>>
- of 1 kl Cajun kruidenmix, in winkelmandje>>
- Extra nodig: bakpapier
Zo doe je dat
Snijd de pompoen in frietjes van ongeveer 2 cm dik.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Meng de pompoenfrietjes met de olijfolie, zout of kruidenmix en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ze 15 tot 20 minuten in de oven en schep ze halverwege een keer om.
Ook lekker:
* Kies altijd voor biologische producten, indien mogelijk.