SkinnyLove proof recept: boekweitpasta met snelle bolognaisesaus
Bolognaisesaus vergt vaak veel tijd. Zo moet de saus uren pruttelen voor ze klaar is. Heb je daar geen tijd voor? Deze SkinnyLove bolognaisesesaus is net zo lekker, maar een pak sneller klaar.
Boekweitpasta met snelle bolognaisesaus
Ingrediënten*
2 personen
- 200 gram boekweitpasta, in winkelmandje>>
- 1 el SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr lamsgehakt
- een paar wortels
- 1 paprika
- 400 gr tomatenblokjes (zonder toegevoegde suikers)
- klein blikje tomatenpuree (zonder toegevoegde suikers)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 kl paprikapoeder
- 2 kl shoyu, in winkelmandje>>
- verse basilicum
- geraspte geitenkaas
- snuifje (kruiden)zout en peper
Zo doe je dat
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de paprika en wortel in kleine blokjes.
Schenk de olijfolie in een sauspan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten het lamsgehakt toe en bak dit rul. Daarna voeg je de wortels, paprika en de kruiden toe en bak je dit ongeveer 5 tot 6 minuten tot de groenten wat zachter zijn.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna kun je de tomatenblokjes, shoyu en een snuifje zout en peper toevoegen. Laat de saus nog eventjes pruttelen op een zacht vuurtje (10 tot 15 minuten, maar het mag langer).
Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel heel goed af met koud water. Laat goed uitlekken.
Wanneer de saus klaar is, schep je de pasta erdoor en verwarm deze even mee.
Garneer met verse basilicum en geraspte geitenkaas.
Ook lekker:
* Kies voor biologische producten