Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Maité: " Terwijl mijn voeten in beugels zaten, besloot mijn arts dat dit het perfecte moment was om me te vertellen dat ik te zwaar was"

Maité: " Terwijl mijn voeten in beugels zaten, besloot mijn arts dat dit het perfecte moment was om me te vertellen dat ik te zwaar was"

Overgewicht is veel meer dan een paar kilo's te veel. Je sleept dat extra gewicht niet alleen letterlijk, maar ook geestelijk elke dag met je mee. Achter elke kilo zit een verhaal. Vaak emotioneel, pijnlijk en confronterend. Zo ook het verhaal van Maité. 

Maité (36): "Het was een zonnige zomerdag toen mijn dokter me vertelde dat ik op 33-jarige leeftijd – ook al was ik toen al vele jaren veganist  – op weg was een hartaandoening te krijgen. Ik keek hem aan en het enige dat ik kon doen was in tranen uitbarsten.

Deze dokter was niet de eerste die me zei dat ik moest vermageren. 

"Ik vroeg me af hoe ver de snoepautomaat van zijn kamer verwijderd was."

Vijftien jaar eerder, tijdens mijn eerste bezoek aan een gynaecoloog, terwijl mijn voeten in beugels bungelden, besloot mijn arts dat dit het perfecte moment was om me te vertellen dat ik 'te zwaar was voor een meisje van mijn lengte' (alsof ik dat zelf niet wist). Ik weet nog dat ik instemmend knikte, terwijl ik me afvroeg hoe ver de snoepautomaat van zijn kamer verwijderd was."

NAAR DE SHOP

Steeds dikker en dikker en vegan kaaspizza's

"Ik had mijn hele leven al met mijn gewicht geworsteld – als mollig, gepest kind, als onhandige tiener met te dikke eyeliner, en als volwassene die overdag opkwam voor dierenrechten en 's avonds hele vegan kaaspizza's at.

"Ik durfde niet meer op restaurant te gaan, uit angst dat iedereen naar me zou kijken"

Ondanks dat ik vegan en biologisch at, bleef ik gewoon dik. En kwam ik nog steeds bij. Ik schaamde mij heel erg en werd steeds dikker en dikker. Ik durfde niet meer op restaurant te gaan, uit angst dat iedereen naar me zou kijken wat 'dat dikke kind in haar mond zou steken'. Boodschappen doen werd een uitdaging, want in sommige biowinkels werd ik aangekeken alsof ik er niets te zoeken had. Alsof ik de hele dag ongezond fastfood naar binnen werkte en in een opwelling had besloten gezond te gaan eten! Mensen kunnen met hun blikken veel zeggen, geloof me. Uit pure wanhoop heb ik op een bepaald moment naar ongezonde 'oplossingen' gegrepen."

Ingewikkelde diëten werkten niet voor mij

"Ik ben allerlei diëten gaan proberen, zoals Modifast, Herbalife en Cambridge. In het begin raakte ik steeds kilo's kwijt, maar ik hield het niet vol. Ik vond het allemaal veel te ingewikkeld, vies en diep van binnen wist ik dat ik ongezond bezig was. Gelukkig werd ik er dus allerminst van. Achteraf is  alleen mijn portefeuille ernstig afgevallen. "

Eindelijk herkenning door SkinnyLove

"Tot ik SkinnyLove ontdekte. Ik herkende me direct in het verhaal van Alain. Ook hij at zijn hele leven al bio en gezond en toch woog hij bijna 100 kilo! Ik bestelde mijn eerste kuur online en leerde dat je ook van gezonde voeding dik kunt worden. Het was alsof alle puzzelstukjes ineens op hun plek vielen.

Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik op een dieet was met SkinnyLove. Ik begon met trouw mijn shakes elke dag te drinken en zes maal per dag gezond en verantwoord te eten. Eten dat ik al gewoon was door mijn vegan levensstijl. Met een paar kleine aanpassingen. Zo laat ik mijn brood staan en vervang deze door crackers van volwaardige granen en zonder toegevoegde suikers en eet ik geen rijke voeding als kikkererwten of avocado meer. Voor het eerst in mijn leven ben ik nu op een gezond gewicht en durf ik mezelf zelfs slank te noemen. En die gynaecoloog? Die heb ik inmiddels 'ingewisseld' voor een met empathie!"

 

Geïnteresseerd in broodvervangers klik hier

Heb jij ook elk dieet al eens of meerdere keren geprobeerd?

Je heb vast elk dieet al eens of zelfs meerdere malen geprobeerd en elke keer gedacht: 'Nu ga ik het volhouden!' Dacht jij ook steeds dat het toen écht ging lukken? Niet zo vreemd, want veel diëten hélpen je ook afslanken. Maar de kunst is niet het dieet starten, de moeilijkheid zit 'm in het volhouden van een dieet. Want wat wij – mensen met overgewicht – allemaal gemeen hebben met elkaar is dat we van lekker eten houden. En om alles te laten staan om vervolgens op een streng regime te gaan, houdt geen normaal mens vol!

Echte mensen met echte ervaringen

Hoe fijn zou het zijn, wanneer je een plek hebt waar je kunt praten met lotgenoten? Met mensen die ook willen afslanken en bij wie het op eigen kracht niet lukt (want wie lukt dat wel?). Waar je je ervaringen kunt delen, je vragen kunt stellen én lekkere recepten kunt vinden waarvan je niet bijkomt?

Nu, zo'n plek bestaat! Want we kunnen nu wel een mooi verkooppraatje houden, the proof of the pudding is in the eating (pun intented), ofwel: ga zelf zien hoe mensen zoals jij zijn gestart met SkinnyLove en hoe hun weg naar een gezond gewicht verloopt. Je vindt er starters zoals jijzelf, mensen die al wat langer bezig zijn en ervaren SkinnyLovers waarvan sommigen tot 47 kilo kwijtgespeeld zijn! Een hechte groep mensen die niet oordelen, die je niet van alles wijs proberen te maken of onzin verkopen. Echte mensen, met echte ervaringen. 

Meld je direct (gratis) aan bij onze Community op Facebook.

Klik hier

SkinnyLove, zei je?

Wil je vast iets meer weten over het natuurlijke afslankmiddel¹ SkinnyLove? Lees dan enkele van de reviews van tevreden SkinnyLovers. Want wij kunnen je wel vertellen dat SkinnyLove je hongergevoel vermindert door de aanwezige vezels¹⁰ en je zin naar zoet doet afnemen³, maar mensen die hetzelfde doorgemaakt hebben als jij en na vele diëten gestart zijn, kunnen dat veel beter:

Dawn voelde zich vroeger afschuwelijk en ronduit lelijk wanneer ze in de spiegel keek. Ze past nu in een maatje 38:

Lees het verhaal van Dawn (en zie haar resultaat!)

NAAR DE SHOP

Sarah was een obese X-X-XL en startte een jaar terug met een gewicht van meer dan 120 kilo:

Lees het verhaal van Sarah 

Peter had een BMI van bijna 35 en heeft samen met zijn vrouw kilo's kwijt gespeeld

Lees het verhaal van Peter

Dawn, Sarah en Peter zijn echte mensen zoals jij. Ze zijn allemaal lid van de SkinnyLove Community op Facebook waar je kunt zien hoe ze er nu uitzien.

Meld je nu aan en ga samen op weg naar jouw ideale gewicht!

SkinnyLove Community

Nog meer ervaringen lees je in onze reviews

Vorig artikel Ian Thomas: “Na een halfjaar SkinnyLove voel ik me beter dan ooit!”
Volgend artikel Kathy: "Ik werd voor van alles uitgescholden, van lelijk tot dik varken"