Mosselen in tomatensaus
Mosselen hoef je niet altijd te eten met friet en vette saus. Je kunt namelijk eindeloos en gezond variëren met mosselen. Neem deze mosselen in tomatensaus. Lekker met een Italiaanse toets door de rozemarijn. Je kunt ze door boekweitpasta scheppen of serveren met crackers van volwaardige granen.
Je kunt deze mosselen extra pit geven door er een eetlepel Super Chili Spread aan toe te voegen. Doe dat wanneer je de tomatenblokjes erbij voegt en roer goed door.
Mosselen in tomatensaus
Ingrediënten*
2 personen
- 2 kilo mosselen
- 2 takjes rozemarijn
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- handvol platte peterselie, grof gehakt
- 2 blik tomatenblokjes of 6 verse tomaten (in stukjes)
- sap van 1/2 citroen
- scheutje witte wijn of water
- 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie met citroen, in winkelmandje>>
- of 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie met look, gember, chili, in winkelmandje>>
Zo doe je dat
Spoel de mosselen goed af met water. Gooi de kapotte of die niet dichtgaan na een harde tik op het aanrecht weg.
Verhit de olijfolie in een (mossel)pot op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 3 minuten.
Roer de tomatenblokjes, wijn en rozemarijn erdoor, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
Schep de mosselen door de saus, breng aan de kook en leg de deksel op de pot. Laat koken tot de mosselen openen. Mosselen die dicht blijven, gooi je weg.
Besprenkel met het citroensap en strooi er de peterselie over.
Ook lekker:
- Visstoofpotje met paprika, tomatensaus en volle rijst
- Kabeljauw met citroen en tomaatjes uit de oven
* Kies liefst voor biologische producten