Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Mosselen in tomatensaus

Mosselen in tomatensaus

Mosselen hoef je niet altijd te eten met friet en vette saus. Je kunt namelijk eindeloos en gezond variëren met mosselen. Neem deze mosselen in tomatensaus. Lekker met een Italiaanse toets door de rozemarijn. Je kunt ze door boekweitpasta scheppen of serveren met crackers van volwaardige granen. 

Je kunt deze mosselen extra pit geven door er een eetlepel Super Chili Spread aan toe te voegen. Doe dat wanneer je de tomatenblokjes erbij voegt en roer goed door. 

Mosselen in tomatensaus

Ingrediënten*

2 personen

  • 2 kilo mosselen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • handvol platte peterselie, grof gehakt
  • 2 blik tomatenblokjes of 6 verse tomaten (in stukjes)
  • sap van 1/2  citroen
  • scheutje witte wijn of water
  • 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie met citroen, in winkelmandje>>
  • of 1 eetlepel SkinnyLove olijfolie met look, gember, chili, in winkelmandje>>

Zo doe je dat

Spoel de mosselen goed af met water. Gooi de kapotte of die niet dichtgaan na een harde tik op het aanrecht weg.

Verhit de olijfolie in een (mossel)pot op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 3 minuten.

Roer de tomatenblokjes, wijn en rozemarijn erdoor, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur.

Schep de mosselen door de saus, breng aan de kook en leg de deksel op de pot. Laat koken tot de mosselen openen. Mosselen die dicht blijven, gooi je weg.

Besprenkel met het citroensap en strooi er de peterselie over.

mosselen in tomatensaus

Ook lekker:

* Kies liefst voor biologische producten

 

Vorig artikel Tomaten-groentensaus met sardienen en volle rijst
Volgend artikel Inspiratie: de lekkerste gerechten met boekweitpasta op Instagram (SkinnyLove proof!)