Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Tomaten-groentensaus met sardienen en volle rijst

Tomaten-groentensaus met sardienen en volle rijst

Wist je dat sardienen een hoog gehalte aan calcium bevatten, en daarom vallen onder de noemer “superfoods”? Daarnaast zijn deze lekkere visjes rijk aan eiwitten en bevatten ze veel essentiële vitamines en mineralen. Bovendien passen ze perfect in een SkinnyLove proof maaltje!

Tomaten-groentensaus met sardienen en volle rijst

Ingrediënten*

Voor 2-3 personen

Zo doe je dat

Kook de volle rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de wortelen, selder en paprika in grove stukken. 

Bak de fijngesnipperde ui en uitgeperste knoflook glazig in olijfolie. Voeg de in stukken gesneden wortelen, selder en paprika en het laurierblaadje toe. Laat gedurende enkele minuten stoven.

Voeg de tomatenblokjes en de Rapunzel groentebouillon toe en roer goed door. Kruid met peper en kruidenzout. Laat op een zacht vuur ongeveer 15 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. 

Laat de sardienen even uitlekken en schep ze voorzichtig door de saus. Serveer met de rijst en bestrooi met de lente-ui. 

Ook lekker:

* Kies liefst voor biologische producten 

Vorig artikel Keep it simple: volle rijst met geroosterde pompoen
Volgend artikel Mosselen in tomatensaus