Keep it simple: volle rijst met geroosterde pompoen
Gezond koken hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Je steekt stukjes pompoen in de oven en kookt ondertussen de volle rijst. Paar lekkere ingrediënten erdoor en voilà: een lekker veggie gerechtje.
Volle rijst met geroosterde pompoen
Ingrediënten*
- 500 gram pompoen, geschild, in stukjes van 2-3 cm gesneden
- 100 gram volle rijst, in winkelmandje>>
- 1,5 el Rapunzel groentebouillon, in winkelmandje>>
- 2 el SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
- 1 kl shoyu, in winkelmandje>>
- sap van 1 sinaasappel
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
Extra nodig: bakpapier
Zo doe je dat
Start met het koken van de volle rijst. Deze heeft namelijk 45 minuten nodig om te garen. Kook zoals aangegeven op de verpakking. Schep de groentebouillon door het kookwater voor extra smaak van de rijst.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een schaal de pompoenstukjes met de olijfolie en leg in een enkele laag, op de met bakpapier beklede bakplaat . Bak in de voorverwarmde oven, gedurende 30 minuten of tot ze lichtbruin en gaar zijn. Keer ze halverwege de baktijd.
Meng sinaasappelsap, de shoyu en de knoflook met een klein scheutje olijfolie naar smaak in een klein schaaltje. Doe de rijst in een grote schaal. Besprenkel met het limoensapmengsel en roer om tot alles goed gemengd is. Schep de pompoen er voorzichtig door en serveer direct.
Weet je niet goed hoe je een pompoen juist moet snijden? Bekijk dan onderstaande video:
Serveersuggesties:
- meng er een blikje tonijn op olijfolie door, in winkelmandje>>
- bestrooi met zonnebloempitjes, in winkelmandje>>
- of pompoenpitten, in winkelmandje>>
- ook lekker met broccoli met knoflook voor nóg meer groenten
- vervang sinaasappelsap door limoensap voor een extra frisse toets
- schep er een handvol veldsla of rucola door
Ook lekker: